Antik római wellness – csomagajánlatainkban

 • Antik római wellness részlegünk használata, hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra. Ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak. Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és szellemi felfrissüléseiknek építették.

antik romai wellness-1

 

– Szauna program képzett szauna mesterünkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál

szauna este1

– A tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

– A caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered) néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)

– A laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta) intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.

– A frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered) egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

– Úszómedence: 18 méter hosszú és 138 cm mély és a hőmérséklete 26 fokos.

uszomedence-Mohacsik Bela03-400

– Pezsgőfürdő, Hidromasszázs, Gejzír: A legfelső szinten 33 fokos a víz. Az uszoda középső szinten lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezheti. Látványelemeink automatikusan működnek, 3 perces időközönként.

– Teabár: A méregtelenítés akkor igazán hatékony, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel párosul. Válasszon gyógyfüveinkből, és készítsen gyógyteát. Fogyasszon belőle kedvére korlátozás nélkül.

Csomagajánlataink

6 hozzászólás

 1. Nagy Gábor 2015-08-01 at 19:44 .

  Tisztelt KÉK DUNA Welnes hotel!

  Érdeklődnék, hogy 2015. augusztus 8-ra 1 éjszakára 2 főre van-e szabad szoba és ha igen akkor milyen árban?

  Köszönettel Gábor

  1. Kedves Gábor!
   Recepciós kollégánk hamarosan e-mailen küld ajánlatot.
   Üdvözlettel,
   Kék Duna Wellness Hotel****

 2. Bíróné Kriszta 2015-06-23 at 13:53 .

  Érdeklődnék, hogy augusztus 8-ra 1 éjszakára 2 főre van-e szabad szoba. Milyen árban?
  Köszönettel
  Kriszta

  1. Kedves Kriszta!
   Köszönjük megtisztelő érdeklődését, munkatársunk hamarosan e-mailen elküldi ajánlatunkat.
   Szeretettel várjuk!

 3. Mudra Gabriella 2013-10-23 at 11:37 .

  Tisztelt KÉK DUNA Welnes hotel.!

  Érdekelne november 02-04.-ig 2 éjszaka félpanzió 2 főre
  1 szoba wellness használattal.

  Üdv.

  Mudra Babi

  1. Kék Duna Wellness Hotel**** 2013-10-24 at 10:13 .

   Kedves Mudra Babi!

   Örömmel vettük megtisztelő érdeklődését szállodánk iránt.

   November 2-től már csak 2db szabad szobánk van, kérem a foglaláshoz vegye fel kapcsolatot recepciónkkal a 06 24 / 523 230-s telefonszámon.

   Üdvözlettel: Kék Duna Wellness Hotel****

Hozzászólás írása

*
*