Kék Duna napi hírek – 2014.03.31. Hétfő

II. évf. 90. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Árpád és Benő nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Többnyire derült vagy gyengén felhős éggel indul a hét. A légmozgás mindenütt gyenge marad, többfelé szélcsend valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 8 fok között alakul, a mélyebben fekvő területeken akár fagyhat is, nagy városok belterületein, illetve a dombi fekvésekben azonban 10 fok körüli minimumértékek is előfordulhatnak.

Nap idézete

,,Ha becsülik az embert, az olyan jó érzés, mintha az ember állandóan napfényben sütkéreznék, és szívében kellemes, derűs érzések bontakoznak ki.” /Charlotte Bronte/

Horoszkóp

A Kos (március 21. – április 20.) és az egészség

A Kos az értelem embere, és emiatt a saját feje után megy. Temperamentumosságának köszönhetően nem ajánlott számára a húsfogyasztás. 

Ha a Kos jegyében születtél, akkor minden lépésedet az ész és az értelem irányítja, ennek megfelelően figyelned kell a központi idegrendszeredre, a nyaki verőerekre, vigyáznod kell a koponyádra, az állkapocs és az arc csontjaira.

Érzékeny pontjaid is a felsőbb régiókhoz köthetők. Gyakran előfordulhat nálad arcüreggyulladás, különböző szintű fejfájások, fog- és ínygyulladások vagy fájdalmak. A Kos szülöttei a kopaszodásra is hajlamosak és gyakrabban sérülnek meg a fejükön, ha baleset éri őket. Nagyon sokan születnek például valamilyen anyajeggyel az arcon. A búza, a zab és az árpa kifejezetten hasznos számodra. A fehérje és a hal az, ami igazán kell a szervezetednek, ellenben nem ajánlott a hús fogyasztása a tüzes temperamentum okán. Kerüld a fűszeres ételeket és az olyan serkentő szereket, mint a vörösbor. Egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget, például salátát, paradicsomot, spenótot, mert kálium-hiány alakulhat ki, és különösen szenvedni fogsz a kimerültségtől.

Fontos a hűtött gyümölcslevek bevitele is, ajánlott a búzafű, a szőlőlé, almalé. A szervezeted hajlamos a savasodásra, ami hozzájárul az izomgörcsökhöz, feszültséghez. A víz is alapvető fontosságú, mert fenn kell tartani a hideg-meleg egyensúlyt a szervezetedben. 

Ritkán betegszik meg, ha mégis elkap egy náthát, hamar túlesik rajta. Jellemző azonban rá a gyakori fejfájás és a migrén kialakulása, ami a sok idegeskedésnek és a kapkodó életmódjának tudható be. Valamint ezeknek köszönhető még a depresszióra való hajlama.

Túlzottan stresszes életvitele álmatlanságot okozhat. Gyakrabban érik nem várt balesetek, mint általában a többi jegy szülöttét. Anyagcseréje gyors, ezért az elhízástól nem kell tartania.

Kritikus testrészei: a fej különböző pontjai: az arc, a szem, a fül, a száj, az orr és a homlok. Gyakori betegségei: arc-és homloküreg-gyulladás, migrén, depresszió, gyomorproblémák és kötőhártya-gyulladás. 

Környékbeli programajánló

Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató kiállítás

Skarica Máté Városi Könyvtár Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9. 

2014. április 1. 15:00
A kiállítást megnyitja: Horváth Lili színművésznő
Megtekinthető 2014. április 8-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Napi wellness ajánlatunk

Virágzó tea

Virágzó teáink a legmagasabb minőségű, igen ritka Ezüst Rügy fehér tealevelekből készülnek. Tealeveleink több mint 80%-át a tavaszi szüretben válogatják, ami az év legmagasabb minőségét képviseli. Teáink ízét és zamatát természetes jázmin virágok közötti szárítás gazdagítja.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 30 km

Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

  6.00                Wellness részleg nyitása
  7.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
12.00 – 13.00     Vízi torna
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00     Wellness szolgáltatás bemutató
15.30 – 16.00     Virágzó tea bemutató
16-00 – 17.00     Szauna program
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
23.00                Wellness részleg zárása

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

ajanlatkeres-nagy

Hozzászólás írása

*
*