Kék Duna napi hírek – 2015.03.31. Kedd

III. évf. 90. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Árpád nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden eleinte a Tiszántúlon számíthatunk még napsütésre, majd sokfelé a megnövekvő felhőzetből eső, záporok, délen esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél élénk, erős, helyenként viharos lökésekkel kísért lesz. Napközben 8-17 fok várható, délnyugaton lesz melegebb.

Napi idézet

“Aki jó cselekedetekre szánja el magát, nem számíthat arra, hogy az emberek eltakarítják az útjából az akadályokat. Sőt el kell viselnie, hogy újabbakat gördítenek elébe.” / Albert Schweitzer /

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.) Sport

Arra van szüksége, hogy nap mint nap (f)elhasználja energiáit. Kockázat nélkül unalmas az élete. Az állatövi jegyek közül a legvakmerőbb és a legmeggondolatlanabb. Egy Kos, ha nem megy el a végső határig, ingerlékennyé és agresszívvé válik. Szereti a kihívásokat, szeret megmérkőzni másokkal. Nem csak a küzdősportokért, hanem az olyanokért is lelkesedik, amilyenektől égnek áll egy normális ember haja: autóversenyzés, downhill-kerékpározás, sebességi sílesiklás stb. Imádja a versengést. Intenzív, de híján van a kitartásnak. Utóbbi fejlesztésére javasolt számára a kerékpározás, a jogging.

Napi érdekesség a római életről

A házasság a magánélet aktusa, amelyhez semmiféle hivatalos esemény nem társul. Az esküvő napját azonban gondos mérlegelés után jelölik ki, hiszen az év bizonyos időszakát- mint például a halotti kultusszal kapcsolatos napokat – szerencsétlen periódusnak tartották. Az ünnepség előestéjén a menyasszonyt barátnői és nőrokonai átöltöztetik. Leveszik róla gyermekkori ruháit, és egyetlen darabból készített, fehér vászonból varrt tunicát adnak rá, amelyet övvel fognak össze.
Az övet bonyolult csomóra kötik, amelyet majd a nászéjszakán kell a férjnek kibogoznia. Az egyik asszony vasfésűvel hat fonatra osztja a fiatal nő haját. Az esküvő reggelén nagy sárgás-vörös fátyolt (flammeumot) tűznek a fejére; ebből ered a „fátyollal bekötötték a fejét” kifejezés a „férjhez megy” helyett.
A ceremónia első része, a két család jelenlétében, a menyasszony házában zajlik le, ekkor búcsúzik el a lány szeretteitől. Tejet és bort áldoz házi védőszentjeinek, és a családi oltár elé lerakja a babáit. Ezután az udvarhölgynek választott egyik nőrokon, összefonja a két házasulandó jobb kezét. Ez a bizonyos dextrarum iunctio, az esküvői szertartás legfőbb aktusa; nem véletlen, hogy annyi festményen és domborművön örökítették meg a jelenetet. Az ifjú pár ezután az istenekhez fohászkodik, békét, megértést és termékenységet kérve tőlük. Majd kezdődhet a dús lakoma, amelyen a vendégsereg jókat eszik-iszik egész éjszaka.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera, mosodás vagyok, 2008 óta dolgozom a hotelben. Szabadidőmben házkörüli és az otthoni munkáimat végzem. Rövidtávú terveim közt házunk korszerűsítése szerepel.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő gerinctorna – korrekció és prevenció Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 15.00     Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor training Annával
15.00 – 16.00     Personal Transformation – Sikertippek! (Étkezési-, mozgási- és öltözködési tanácsadás) Annával
16.00 – 17.00     Stresszoldó meditáció + imagináció
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

ajanlatkeres-nagy

Hozzászólás írása

*
*