50 plusz

Az ideális Vendég – 50 Plusz –

sarvarik200x200Nem tagadom, én is az ötvenesek közé tartozom. Korom és szakmai érdeklődésem miatt, az elmúlt évek, évtizedek során sok szállodát megismertem. Nemcsak szállodásként, utazási irodásként, légitársasági dolgozóként, hanem VENDÉGKÉNT is. Voltak közöttük magyarországi, európai, óceánon túli, tengerparti, városi, üzleti és wellness szállodák is. Akadtak olcsóbbak, voltak drágábbak, előfordultak három-, négy- és ötcsillagos hotelek is.
Talán emiatt azt mondhatom, hogy vannak tapasztalataim e téren. Úgy gondolom, ezt láttam, ekként vannak a korosztályom tagjai, az ötvenesek is. Az évek során sok szálláshelyt megismertek, sok szállodában megfordultak, sok hotelben pihentek.
Vannak tapasztalataik és tudják, mit akarnak mit várnak el egy-egy pihentető héttől, hétvégétől. Ők azok, akiknek már kiröppentek a gyerekek, akiknél már nem a fiatalok felnevelésére megy el az, idő, az energia, a pénz. Bár az utóbbiból mindig lehetne több, de korosztályom tagjai többnyire már egyenesben vannak. Dolgoznak, aktívak, és ami a legfontosabb már van idejük önmagukra.

Az Ő, az ötven fölöttiek igényeit szeretnénk kiszolgálni. REMÉNYEIM SZERINT AZ ÖNÖK SZÁMÁRA is SZÁLLODÁNK AZ IDEÁLIS VÁLASZTÁS.
Sárvári Krisztina, szálloda igazgató

Csomagajánlatainkat itt tekintheti meg

“Nem azért mondunk le dolgokról, mert középkorúak vagyunk, hanem fordítva – azért válunk középkorúvá, mert lemondtunk dolgokról.”

Nos, a mi vendégeink azok a középkorú hölgyek és urak, akik nem „mondanak le dolgokról” sőt élvezik és ajándéknak tekintik az időt, amit végre magukra szánhatnak.

Ennek az időszaknak az egyik legjobb része, hogy nem valaki után következünk, hanem elsők lehetünk Önmagunk számára. Kedves ötvenesek, kalandra fel! Most kezdődik az édes élet! A kozmetikai kezelés immár nem egy szülői értekezlet és a gyerek karate edzése közé van bepréselve. Nálunk a Duna Relaxban egy aquafitness tréning és egy nagyszerű, meditatív mandalakészítés között kényelmesen, puha fürdőköntösében belép a szépség birodalmába és hagyja, hogy kényeztessük, és elvarázsoljuk. Nincs rohanás, késés csak kényelem, nyugalom azaz relaxálás.

Ötvenes vendégeink inkább kortalanok, mintsem középkorúak vagy korosodók. Ápoltak, derűsek, stílusosak. Ennek az időszaknak a kitolásában segítünk mi, hiszen a nyugalom és a kényelem, cseppnyi luxussal fűszerezve kiváló receptje a kortalanság állapotának hosszas megőrzésére.

Vannak kutatások, amelyek szerint az ötvenesek sokszor kevésbé stresszesek, kevésbé ellenségesek másokkal, az élettel szemben, mint a kicsit fiatalabbak.

Boldogabbak, kevesebbet aggodalmaskodnak, és jobban érzik magukat, mint néhány évvel korábban. Nem érzik úgy, hogy végzetesen megváltoztak volna, épp ellenkezőleg: ötvenévesen még inkább önmaguk, mint fiatalabb korukban, amikor annyi megfelelési kényszer vette körül őket.

Szinte mindannyian új sporttevékenységbe, nyelvtanulásba kezdenek, az egészséges életmódnak és az utazás szenvedélyének hódolnak, és új hobbikat fedeznek fel maguknak.

Miért is ne? Aktívak, fittek, és egészségesek! Gondolnák, hogy a szédületes hangú „rocker lány” Keresztes Ildikó már elmúlt 50 éves? De, nehogy azt gondolják, hogy csak a hölgyek életritmusa változott meg az elmúlt évtizedekben! A férfiak sem tűnnek nagypapinak 50 fölött, sokkal inkább, sármos, dinamikus urak, akikben tagadhatatlanul ott bujkál az egykori ifjú. Kiváló példa erre Gordon Ramsay, aki közel az ötvenhez elhatározta, hogy tetoválást csináltat magának.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem akármilyen mintát tetováltat magára, hanem egy Ironman logót, mivel jövőre tervezi, hogy elindul az új-zélandi Ironman-en. A terv nem alaptalan, elvégre Gordon az utóbbi tíz év alatt tízszer teljesítette a maratoni távot, és most is keményen edz.

Ugye, hölgyeim és uraim néhány évtizeddel ezelőtt ezek elképzelhetetlen dolgok voltak, épp úgy, mint a wellness hotelünk nyújtotta számtalan program és kényeztető szolgáltatás.

Időutazás – Az ókori Róma világába

Legyen a vendégünk és kezdje egy fantasztikus időutazással a nálunk töltött pihentető wellness napokat antik római wellness birodalmunkban. De az útlevelet bátran felejtse otthon a fiókban, hiszen ez a mesés birodalom szállodánk falai között rejlik.

Itt kiderítheti mit is jelent a caldarium, tepidareium, laconicum és egyben ki is próbálhatja őket, miközben átélheti az antik római arisztokrácia fényűző életét.

Szépségszalonunkban is római isteneket, istennőket idéző masszázsokkal, kezelésekkel várjuk.

Próbálja ki Aphrodité istennő szépítő arckezelést vagy a Vénusz istennő tisztító arckezelést és olyan különleges római masszázsainkat, mint  Lucifer pokolian frissítő masszázsa, Fortuna masszázs szőlőmag olajjal, Neptunus, a tengerek istenének titka vagy Silvanus az erdő védelmezőjének kúrája.

Az ókori római wellnessről bővebben itt olvashat

A mozgás, áldás- tartja egy régi mondás

A lazítás után, mindig jólesik egy kis testmozgás, ami erősíti az izmokat és felfrissíti a testet.

Volna kedve elsajátítani a Power Tréning – saját testsúlyos edzés mozgásformát? Vagy szívesebben vesz részt pilates programunkon, vagy egy asztalitenisz bajnokságon? A legkellemesebb közeg a víz az edzéshez. Nálunk nem csak egyszerűen úszhat, selymes vizű medencéinkben, hanem aqua fittness programot is beiktathat a napjaiba, esetleg egy hosszú sétát a környéken, animátorunk vezetésével, hiszen Ráckeve számtalan titkot, történelmi emléket őriz, és kulturális kalandozásra csábít.

Nem állunk meg – aktív programok a szálloda közelében

 

Nordic walking

Bizonyára hallott már az utóbbi évek egyik legnépszerűbb, teljes testet átmozgató, mégsem megterhelő sportjáról a Nordic Walkingról. Talán már ki is próbálta? Mindkét esetben nagyszerű programnak ígérkezik, egy könnyű „botos-kirándulás” animátorunk vezetésével a környéken.

Igazi kuriózumnak számít a közös – ám egyénileg is javasolt – piaclátogatás, mert szerdán és szombatonként a Duna parti korzóra csónakkal érkeznek az árusok és a vevők. Különleges látvány a friss gyümölcsökkel és zöldségekkel megpakolt csónakok érkezése. Érdemes megkóstolni a kézműves ételeket, finom házi sajtokat, lekvárokat, mézet, szörpöt, és a szerbek egyik ínyencségét a pikáns ajvárt azaz sültpaprika krémet. Nem lehet ellenállni egy-két apróság megvásárlásának, hiszen friss, házi finomságok csábítanak minden arra sétálót.

csonakos-piac800w

Ha a csónakos piac láttán kedvet kapott egy kellemes vízitúrához, akkor Önre várnak a szállodánk kenui. A Kis-Dunának ez a szakasza mindkét oldalán zsilippel van lezárva így biztonságos, háborgástól mentes vizeken evezhet.

kenu800w

Persze a kényelmet és a táj szépségét inkább hátra dőlve élvezők számára is kínálunk vízi kirándulást a szelíd folyószakaszon saját kiránduló hajóinkkal, a 8-12 személyes Zsófia hajón és a nagyobb létszámú csoportot befogadó Klára nevű hajónkon.

A környéken finom borokat is kóstolhat. Nem messze tőlünk a híres Gaál Pincészetben híresen finom borokat készítenek. Érdemes megkóstolni és akár vásárolni is belőlük. Szállodánk kínálatában is szerepelnek a térség zamatos vörös és fehérborai.

Belső harmónia – a szépség kulcsa

Jóga

A Duna Relax Hotel már a nevében is hordozza a nyugalmat, és ez a nyugalmat leginkább az ötvenes korosztály érdemli és ők azok, akik meg is engedhetik maguknak. A mai érett ötvenes nők a middle life korosztály érdekesebbek, vonzóbbak lehetnek fiatalabb nőtársaiknál, hiszen olyan varázsuk van, ami kihat a környezetükre. A gyerekek már kirepültek, és kapnak egy újabb esélyt az önmegvalósításra, kiteljesedésre, és mindarra, amire eddig nem jutott túl sok idejük. Ilyenkor sokan választanak új elfoglaltságokat, nyugodt harmonikus tevékenységeket őrizve ezzel testi és lelki szépségüket, frissességüket. Rendkívüli népszerűségnek örvend a jóga valamint a meditáció. Próbálja ki szállodánkban mindkettőt és gyakorolja őket a hétköznapjain is. Ha érez magában némi művészi hajlamot érdeklődést a kreatív alkotás iránt és egy pici türelmet, vagy épp ezt a tulajdonságát szeretné fejleszteni, akkor a mandalakészítést Önnek találták ki. Merüljön el a látványos ábrák készítésében, színes homokból, és lépjen a tibeti szerzetesek nyugalmának útjára. Ez is egyfajta különleges meditáció!

Stílus és szépség tanácsadás

Ismerje meg az ön számára előnyös színeket, vonalakat, fazonokat, melyek még inkább kiemelik a legelőnyösebb tulajdonságait, hogy még szebbnek és fiatalabbnak érezze magát. A Duna Relax & Event Hotel stílustanácsadója Önnel együtt fedezi fel ezeket az apró „trükköket” és személyre szóló tervet készít Önnek. Mint egy saját stylist. Mindezeket életmód tanácsokkal egészíti ki. Hát nem nagyszerű? Legyen a hotelünk az Ön új élet szakászának kezdetének helyszíne és térjen vissza hozzánk rendszeresen sikereit megünnepelni, felfrissülni és energiával feltöltődni!

Randevú a napfénnyel – üde zöld kertünk harmónia liget

Minden évszaknak megvan a varázsa, de a tavasz és a nyár vitathatatlanul szállodánk kertjének legszebb időszaka. Amikor az első tavaszi napsugarak megcsillannak a kert bokrainak üde zöld levelein és a színes virágokon, ideje önnek is harmónia ligetünkben egy kis energetizáló napfürdőt venni. Dőljön hátra kényelmesen napozó székeink egyikében, hunyja le a szemét és hallgassa a madarak dalát, a fák leveleinek lágy susogását és érezze, ahogy a tavasz friss energiái átjárják testét és lelkét csupa energiával töltve fel Önt a hosszú tél után.

És amint elérkezik a forró nyár kertünk vidám zsongással családias stranddá alakul át. Élményelemekkel felszerelt, tengerpart szerűen mélyülő medencénk hűs vízében még a kánikula is élvezetes. A parton sorakoznak a napellenzős, baldachinos, függő napozóágyak.

Duna Relax Hotel-kert

A szikrázó napsütésben élvezze a kert minden kényeztetését, kényelmét, játékát, szépségét.

20 x 5 méteres úszómedencénk kifejezetten a sportolni vágyók igényeire készült, míg látványmedencénk 9-féle élményelemmel (hidromasszázs ágyak, gejzír, nyakzuhatag, sakkasztal, masszázspad, buzgár, különleges vízi tangentor) várja a lazítani vágyókat.

Duna Relax Hotel-kert

Ha pedig szívesen fogyasztana hűsítő italokat, friss limonádét a nyári hőségben, vízi bárunkban várjuk Önt!  A fogyasztás a kertből és a vízből is lehetséges, így a legnagyobb kényelemben lehet része.

Válasszon ajánlatainkból!

Örökifjú – Vitál exkluzív plusz
Örökifjú – Neves napok exkluzív plusz

Foglaljon most!

Telefon: 06-24/523-230 mellék: 0
E-mail: recepcio@wellnesshotel.hu

Árkalkuláció - Online foglalás
Ajánlatkérés
Vásároljon ajándékutalványt!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest