A koktél története

Kék Duna Gasztro blog

A coctail szó jelentése „kakasfarok”. Hivatalosan az amerikaiak sem tudják, honnan ered a kifejezés. Több variáció is kering a köztudatban.

Egy chicagoi kocsma, a Bunch of grape tulajdonosa elveszítette kedvenc harci kakasát. A megtaláló tudott a kakas eltűnéséről és elvitte eredeti gazdájának. Hálából a tulaj a kocsmában lévő italokból kevert egy egyveleget a becsületes megtalálónak, és tószt mondott a „kakas farkára”.

New Yorkban a Halls Cornre Tavern nevű bárban egy bizonyos kevert italt kakastollal díszítettek. Egy csapatnyi már csöppet sem szomjas idegen hangosan éltette a pultos nőt, majd az asztalra felállva „ Vive le coctail!”- felkiáltással ünnepelt tovább.

Gastro blog-Koktél

A világ legérdekesebb koktéljai

Kentucky Derby Mint Julep (Kentucky Derby, Churchill Downs, Kentucky, Amerika)
Ár: kb. 220 000,- Ft

Ez a koktél a Kentucky Derby lóverseny tradicionális itala közel egy évszázada. És hogy mitől kerül ennyibe? Egyrészt azért, mert ezt az italt ezüst Tiffany üvegpohárban szolgálják fel, másrészt pedig azért, mert a híres Woodford Reserve konyakból készül, illetve marokkói mentával és a Csendes-óceán déli részéről származó cukorral ízesítik. A jeget pedig természetesen az Északi-sarkkörről hozatják hozzá.

Kentucky Derby Mint Julep

Mai Tai (Merchant Hotel, Belfast, Írország) Ár: kb. 290 000,- Ft

Az eredeti Mai Tai koktél Thaiföldről származik, elnevezése a “maita’i” szóból ered, aminek jelentése: jó. Egy biztos: egyik Mai Tai koktél sem annyira jó – vagyis drága -, mint az, amit a Merchant Hotelben szolgálnak fel. Különlegessége abban rejlik, hogy az eredeti, 1944-es polinéziai J. Ray & Nephew rumot használják hozzá. Francia mandulatejjel, Hollandiából érkező narancsos curacaóval, darabos cukorsziruppal és frissen facsart limedzsúzzal készítik.

Mai Tai koktél

Platinum Passion (The Duvet, New York, Amerika) Ár: 330 000,- Ft

A magas árat elsősorban a L’Esprit de Courvoisier-nak köszönhetjük, amelynek palackja 1 millió 300 ezer forintba kerül, valamint annak, hogy a koktélt jeges pezsgőspohárban egy ritka orchideafajtával szolgálják fel. Az ár szempontjából szinte mellékes, hogy az összetevők között Ruinart pezsgő, golgotagyümölcs, méz és friss eper is szerepel, annál inkább fontos, hogy ez az ital állítólag Paris Hilton és Pamela Anderson kedvence.

Platinum Passion

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest