A tea

gasztro-blog-2

A tea történetét leginkább csak mondákból ismerjük. Az egyik feltételezés szerint i.e. 2700 körül Sen-nung kínai császár egy fertőzés okán elrendelte a víz elfogyasztás előtti felforralását. A császár kertjében egy üstben forralták a vizet, amikor a kert egyik cserjéjéről belehullott néhány levél a forró vízbe. Egy idő után figyelmesek lettek egy kellemes illatra. Megkóstolták a főzetet és ízletesnek találták.

Európában, Angliában eleinte csak mint valamilyen szárított füvet emlegették, ami illatosabb kicsit, mint a szárított széna. Nem ismerték elkészítésének és fogyasztásának módját, élettani hatását. Krónikák feljegyezték, hogy sokáig a leforrázott teafüvet kenyérre halmozták és úgy ették. Egyes források említik, hogy 1568-ban már lehetett kapni Londonban teát és elterjedt az elkészítési módja is.

A világ legdrágább teái

Da-Hong Pao tea-  Kína

Nevét Nagy Vörös Palástnak fordíthatjuk. A wuyi oolong tea egyik változata. A kínai kormány gyakorlatilag nemzeti kincsként kezeli.
Ára: 1kg=2500 amerikai dollár

Da-Hong-Pao-tea-Kina1-kivagva

Tieguanyin tea – Kína

Jellegzetessége, hogy hétszeres adagot is ki lehet főzni belőle, mert olyan lassan veszti el az aromáját egy normál teához képest.
Ára: 1500 amerikai dollár

tieguanyin-tea-400

Silver Tips – Makaibari

A nyugat-indiai Darjeelingből származó fekete tea aromája, színe emeli társai fölé. A mai termőhelye a Himalája keleti lábainál található Makaibari.
Ára 1kg= 400 amerikai dollár

ORTO DEI SOGNI MAKAIBARI TEA

Szállodánkban a teabár a Wellness Forrás előterében különböző gyógyteákkal várja kedves Vendégeinket.

teabar-400

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest