Előzzük meg, ami megelőzhető, késleltessük, ami elkerülhetetlen!
Anti aging – fiatalság megőrző – ayurveda program

[templatic_msg_box type=”alert”]

A Kék Duna Wellness Hotel****  Ráckeve megoldást kínál azokra a problémákra, amelyek mindenkit foglalkoztatnak, csak nem szívesen beszélünk róla.

[/templatic_msg_box]

Bőrproblémák, bőr elváltozások, ráncosodás – Ránctalanítás:

 • Nem kell tétlenül nézni a ráncok megjelenését, és nem kell feltétlenül a sebészi beavatkozáson gondolkodni, vannak más alternatívák, más lehetőségek is!
  A bőr feszességének és rugalmasságának megőrzése nem lehetetlen. Programunk részvevői tapasztalni fogják, hogy kifejezetten nekik kifejlesztett kozmetikai kezelések után mennyivel szebb és fiatalosabb lesz arcuk és testük bőre. Programunk vezetője odafigyel, illetve a későbbiekre tanácsot ad a méregtelenítésre, gyógynövények fogyasztására és használatára vonatkozóan.

Testsúly problémák – fogyókúra:

 • Az évek számának növekedésével nem kell, hogy a testsúly is növekedjen! Megmutatjuk, hogy az egészséges táplálkozás koplalás nélkül, testmozgást beiktatva csodákra képes.
  A mozgásterápia mellett a testsúly csökkentésében fontos szerepe van a masszázsoknak.
  Az infraszauna sok más pozitív hatása mellett a fogyókúrát is támogatja, a jelentős energiafelhasználás és méregtelenítő hatása miatt.

Mozgás problémák – mozgékonyság:

 • Az izmok fejlesztésére minden korosztálynak megvan a lehetősége úgy, hogy az eredményes, és ugyanakkor kellemes érzés is legyen. Programunkban egyénre szabott izomfejlesztő jógagyakorlatok, az izmok keringésének javítására masszázsok és az egyensúlyt javító eszközök használatára is van lehetőség.

Fizikai teljesítőképesség csökkenése – állóképesség javítása:

 • Az állóképesség mindenki számára fontos, így ennek javítására szolgáló tréningek mellett mozgásgyakorlatok is szerepelnek ajánlatunkban. (séta, evezés, nordic walking, stb.)

Beszédképesség, kifejezőkészség változása – beszédkészség javítása:

 • Különleges feladatok a programban résztvevők számára.
  Talán nem is gondolnánk, hogy a szanszkrit és rezgő hangok gyakorlása, mantra mondás, versolvasó feladatok milyen jó hatással vannak a beszédkészség javítására.

Látásélesség, látásproblémák javítása:

 • Szemünk világa, a látás nagyon nagy kincs, így érdemes a legkisebb problémát is komolyan venni. A szem részére is van energetizáló kezelés, és szem olaj pakolás.

Gondolkodás lassulása – gyors gondolkodás, gyors reakcióidő:

 • Mozgás gyakorlatok, meditáció, gyógynövény terápia és még sok más segíti programunkban résztvevőket, hogy gyorsan és pontosan reagáljanak a lehető legtöbb helyzetben.

Alvás problémák, álmatlanság – pihentető, mély alvás, kipihenten ébredés:

 • Anti aging programunk résztvevői egyénre szabottan kapnak gyógynövény terápiás javaslatokat, melyeket kipróbálhatnak, amivel az alvás mélysége és tartalma módosítható, hogy minden reggel kipihenten, frissen ébredjenek. Programunk végére egyre kevésbé ébrednek fel éjszaka, vagy ha igen, gyorsan vissza tudnak aludni.

 [templatic_button link=”https://wellnesshotel.hu/fiatalito-wellness-csomag/” size=”medium” type=”primary”] Fiatalító wellness csomagajánlatunk részleteit itt tekintheti meg! [/templatic_button]

Az idősödés egy folyamat, amely az 50. év körül gyorsul fel, amikor a szervezet antioxidáns rendszere gyengül, s a szervezet egyre inkább átmegy egy energiahiányos állapotba (itt tud segíteni a Kék Duna Wellness Hotel öregedésgátlás programja). Az időskori betegségek megjelenése ennek az állapotnak a következménye. Tekintettel a folyamat jellegre, az idősödés menete, sebessége lassítható ehhez azonban korai stádiumban fel kell ismerni a kezdetét, amely minden embernél láthatatlanul és más időpontban következik be.

Nem a fiatalságot, hanem a fiatalosságot igyekszünk helyreállítani.

Az anti-aging tevékenységnek három alapvető irányzata van.

 • Az amerikai anti-aging, amely drasztikus módszereiről ismert. (műtétek, hormonkezelések, antioxidánsok)
 • Az európai – főleg német – bio-aging, amely elzárkózik a hormonkezelésektől, főleg az életmód terápiákra helyezi a hangsúlyt.
 • A Kék Duna Wellness Hotel **** az öregedésgátlásban (anti aging) a harmadik irányzatot, az indiai rasayana-t követi.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Az indiai rasayana – az Ayurvédában a fiatalság, fiatalosság megőrzésének a szakterülete.

[/templatic_msg_box]

Olyan eljárás, amelynek célja, az emberi szervezet lelkének és testi öregedésének késleltetése, a fiatalosság megtartása.
Itt azokat a jeleket figyeljük, amelyek a kor változásával járnak.

 • A mozgásképesség, a mozgás lelassulása. Megingások, mozgásszervi fájdalmak, segédizmok használata a mozgás beindításakor, az izmok keménységének csökkenése
  (nehezebb felállás, lépcsőzés közben megállás) 
 • Fizikai teljesítőképesség csökkenése
 • A beszédképesség változása, szótévesztések, beszéd közbeni elkalandozások a hang jellegének megváltozása
 • A bőr, bőralatti szövetek változása, ráncosodás, a turgor (vízzel telítettségi állapot) megváltozása, a bőralatti zsírszövetben csomók megjelenése
  (ráncosodik az arc, petyhüdt a bőr, dagad a láb)
 • Látás élességének, a szem csillogásának a megváltozása
  (tompább látás, több fény kell az olvasáshoz)
 • Gondolkodásmód megváltozása, feledékenység, reagáló képesség változása, anyagcsere változása, testsúly változása
  (ok nélküli hízás, nem találom a kulcsom, szomorúság, sok időtöltés a TV előtt, egyedüllét érzése)
 • Szexuális érdeklődés és teljesítőképesség csökkenése
 • Alvásjellemzők változása
  (nehezen alszom el, éjszaka felébredek)

Ezek a változások sok esetben még nem diagnózisban, hanem a funkció változásában jelennek meg. Ezek nem betegségek, csak a korral, az évek számának növekedésével együtt járó problémák.

[templatic_button link=”https://wellnesshotel.hu/anti-aging-orokifju-kerdoiv/” size=”medium” type=”primary”] Anti aging örökifjú kérdőív [/templatic_button]

[templatic_msg_box type=”alert”]

A Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve Fiatalító wellness csomagajánlatában fontos szerepet kap az ayurveda.

[/templatic_msg_box]

Mi is az Ayurveda?

Szó szerinti fordításban az Ayurveda az „Élet Tudománya”, ahol az ayur az életet, a veda pedig a teljes, tökéletes tudást jelenti. Az Ayurvedát nevezik az „Orvostudományok Anyjának” is. 

A három legnagyobb gyógyászati rendszernek egyike az ayurveda, aminek vannak módszerei a betegségek gyógyítására, mégis elsősorban az egészségmegőrzést tartja szem előtt, hiszen sokkal könnyebb megelőzni valamit, mint kezelni a problémákat, különösen, ha azok krónikussá váltak.

Fontos tudni, hogy az Ayurveda holisztikus orvoslási rendszer, ami azt jelenti, hogy az élőlényeket, így az embert is a nagy egész (univerzum) részeként kezeli, figyelemmel arra, hogy minden mindennel összefügg és hatással van egymásra. Az Ayurveda vallja, hogy rendkívül fontos az összhang önmagunkkal a környezetünkkel, és az egész univerzummal.

Az Ayurveda nagy hangsúlyt fektet az egyénre, különösen az adottságokra-különbözőségekre. Az embereket testi és lelki tulajdonságaik, érzelmi beállítottságuk, mentalitásuk alapján különböző (test)típusokba sorolja, és ennek megfelelően egyénre szabott kezelési módokat, táplálkozási és életmódbeli tanácsokat dolgoz ki számukra.

 A Kék Duna Wellness Hotel**** Anti aging a Fiatalság forrása programjában is fontos pont a személyiségtípus (dosa) meghatározása.

 [templatic_button link=”https://wellnesshotel.hu/fiatalito-wellness-csomag/” size=”medium” type=”primary”] Fiatalító wellness csomagajánlatunk részleteit itt tekintheti meg! [/templatic_button]

Pin It on Pinterest