Azoknak, akik a hagyományos wellnessnél már izgalmasabb, különlegesebb élményre vágynak!

Ha kiszakadhat a valóságból, Ön is jobban kikapcsolódik.

Most Ön lehet a 4*-os antik római wellness fényűző birodalmának főura, és akár éjjel is élvezheti a wellness nem mindennapi elemeit

Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és a szellemi felfrissüléseiknek építették. A balneaticumokban a hideg- és melegvizes fürdők, gőzfürdők, izzasztókamrák között, a társaság a kikapcsolódás és a gondtalanság óráit élvezték.

Ezt varázsoljuk mi is Önök elé.

Tudja-e, hogy mire szolgál a tepidárium, a frigidárium, acaldarium?

Fejtse meg úgy, hogy rögtön ki is próbálja mindet! Élje bele magát a fényűző római arisztokrácia gondtalan és vidám életébe hotelünk római wellnessének falai között!

  • Antik római wellness részlegünk használata, hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra. Ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak. Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és szellemi felfrissüléseiknek építették.

antik romai wellness-1

 

– Szauna program képzett szauna mesterünkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál

szauna este1

– A tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

– A caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered) néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)

– A laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta) intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.

– A frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered) egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

– Úszómedence: 18 méter hosszú és 138 cm mély és a hőmérséklete 26 fokos.

uszomedence-Mohacsik Bela03-400

– Pezsgőfürdő, Hidromasszázs, Gejzír: A legfelső szinten 33 fokos a víz. Az uszoda középső szinten lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezheti. Látványelemeink automatikusan működnek, 3 perces időközönként.

– Teabár: A méregtelenítés akkor igazán hatékony, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel párosul. Válasszon gyógyfüveinkből, és készítsen gyógyteát. Fogyasszon belőle kedvére korlátozás nélkül.

Csomagajánlataink

Antik római fürdőnk wellness szolgáltatásai, amivel kényeztetjük Önt:

Caldarium, Tepidarium, Sudatorium fulgens, Ars cosmetica, Perfricatio recreans, Perficatio medicata, Sudatorium, Laconicum – azaz: szauna, langyos-szauna, gőzfürdő, merülő medence, uszoda, 2-féle élményfürdő-elem, kültéri medence tengerpartszerűen mélyülő gyermekmedencével, vízi bár, napozó-pavilonok, napozó-terasz, gyermek-játszókertrész, masszázsok, kozmetika, fodrászat, pedikűr, manikűr, konditerem, aerobic, pilates, Nordic walking.

Pin It on Pinterest