I. évf. 08. szám

Kék Duna Post

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Tivadar nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Szombaton az ország keleti felén változóan felhős, napos és párás, ködfelhős tájak változhatnak. Nyugaton erősen felhős idő várható, eleinte csak elszórtan, később egyre többfelé esővel. Nyugaton 11, az Alföldön még 19 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. A déli szél megerősödik, estétől ÉNY-ira fordul.

Nap idézete

“Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás csak az, hogy valaki szeresse őt igazán…”/Goethe/

Horoszkóp

Skorpió /október 24. – november 22./

Ellenségünknek sose válasszunk Skorpiót, szövetségesnek azonban kiválóak. A legbizalmatlanabb jegy a Skorpió, ezért ha valaki egyszer eljátssza a bizalmát, nincs pardon. Egy Skorpió mellett lehetetlen unatkozni, inkább felkavarják az állóvizet, mintsem eléldegéljenek a langyos vízben. Kétségtelen, hogy a végletességük  miatt a legrosszabb jegy címet kivívták maguknak, azonban ilyen megkülönböztetés nincs az asztrológiában, de abban azért egyetérthetünk, hogy nagyon sokfélék, nehéz őket kiismerni és a legmegosztóbb jegyek egyike.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Turóczi Szabina, felszolgáló tanuló vagyok.

Két éve vagyok a szállodában. Nagyon szeretem ezt a szakmát és szeretek a szállodában dolgozni.
Szabadidőmben tánc, foci, amikor időm engedi. Ha nem dolgozom vagy éppen nem az iskolában vagyok, rendezvényekre járok.

További tervek?

Szeretnék nyelvvizsgát tenni és ebben a szakmában elhelyezkedni. Nagyon örülnék, ha maradhatnék és el tudnék helyezkedni a szállodában.

Napi wellness ajánlatunk

Tepidárium: Langyos szauna aromaterápiával. Javasolt mindazoknak, akiknek egészségi okok miatt a finn szauna megviseli a szervezetüket. Erősíthetik az immunrendszerüket, akik reumás, allergiás vagy szív és érrendszeri megbetegedésüket kívánják enyhíteni. A langyos szauna hatását illatolaj inhalálásával lehet fokozni. A szaunakályha tartályába kevés hatóanyagot kevertünk, melyben fertőtlenítésre alkalmas illatok vannak. Az emberi szervezet számára legkedvezőbb páratartalomnál a vízgőzzel együtt lélegezzük be a hatásos illatokat.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Töltse nálunk a Karácsonyt!

Szauna program képzett szauna mesterünkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál
Virágzó tea bemutató,
Aerobic és vízi torna
Forralt bor és sült gesztenye ünnepi hangulatban

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac és Vízmalom látogatás

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Magyarország utolsó hajómalmának az ún. Gyurcsik-féle 12-es sorszámú hajómalom rekonstrukciója, mely Mendele Ferenc felmérései alapján közösségi összefogásnak köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel.

Túravonal javaslat biciklivel

Ráckeve – Szigetújfalu – Szigetszentmárton – Ráckeve

Hossza: 18 km
Nehézségi fok: közepes, helyenként ügyességet igénylő útszakaszok
Jellemzője: családoknak ajánlott barátságos útvonal, szép környezettel, érdekes élővilággal

Ezt az útvonalat, valamint a gáton való biciklizést csak kalandosabb kedvű kerékpárosoknak, vagy túrabiciklivel rendelkezőknek ajánljuk.
Kirándulásunk érdekes színfoltja lehet a Nagy-Duna partján vezető szaggatott vonallal jelzett útszakasz bebarangolása, amely erdős, zöld területen halad. Az erre biciklizőket a part közelében pihenőhely várja, ahol frissítők, üdítőitalok kaphatók. Ezen a részen található a Téry Ödön Túraklub sátorozó helye.

Pin It on Pinterest