I. évf. 13. szám

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Ma az Alízok és Vandák ünneplik névnapjukat, boldog névnapot kívánunk!

Mai időjárás

Csütörtökön főként az ország északi-északkeleti területein számíthatunk napsütésre, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb eső kezdetben délen, délkeleten, estétől nyugaton alakulhat ki. Keleten élénk lesz a szél. A maximumok 6 és 12°C között alakulnak, hajnalban északnyugaton és északkeleten gyenge fagy is lehet.

Nap idézete

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat…” /Albert Einstein/

Horoszkóp

Skorpió /október 24. – november 22./
Ellenségünknek sose válasszunk Skorpiót, szövetségesnek azonban kiválóak. A legbizalmatlanabb jegy a Skorpió, ezért ha valaki egyszer eljátssza a bizalmát, nincs pardon. Egy Skorpió mellett lehetetlen unatkozni, inkább felkavarják az állóvizet, mintsem eléldegéljenek a langyos vízben. Kétségtelen, hogy a végletességük  miatt a legrosszabb jegy címet kivívták maguknak, azonban ilyen megkülönböztetés nincs az asztrológiában, de abban azért egyetérthetünk, hogy nagyon sokfélék, nehéz őket kiismerni és a legmegosztóbb jegyek egyike.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Neved, munkaköröd

Bucsi Barbara Kitti, felszolgáló vagyok.,2012. novembertől dolgozom itt.
Szabadidőmben sokat sportolok, és ha időm engedi, szeretek a szabadban kirándulni.

További tervek?

Felszolgálóként szeretnék dolgozni és tovább tanulni (barista képző, stb.)

Napi wellness ajánlatunk

CSOKOLÁDÉ VAJKRÉMES MASSZÁZS
A csokoládé antioxidáns hatású, így gátolja a szervezet sejtjeinek a károsodását, valamint lassítja az öregedést. A csokoládé hidratálja és feszesíti a bőrt, bársonyosan simává teszi, valamint pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. Jótékony hatással van a narancsbőrre is. Segíti a test és a lélek harmonikus feltöltődését a közismert endorfin hatása révén.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Töltse nálunk a Karácsonyt!

– Szauna program képzett szauna mesterünkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál
– Virágzó tea bemutató,
– Aerobic és vízi torna
– Forralt bor és sült gesztenye ünnepi hangulatban

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották. A kivégzés helyének közelében az emlék kápolna most is megtalálható.

Túravonal javaslat biciklivel

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható.
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copf stílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Iván-napkor (június 24.) teszik ki az Iván-napi koszorút a görögkeleti vallásúak házaikra. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Pin It on Pinterest