II. évf. 5. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

A Kék Duna Wellness Hotel Boldog Új Évet Kíván, minden kedves vendégének és a honlapunkra látogató érdeklődőknek!

Sok szeretettel köszöntjük ma Simon és Edvárd nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Vasárnap sokfelé csapadékos időre van kilátás, eső, zápor többfelé kialakulhat, azonban az ország déli tájain kis időre előbújhat a nap is. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, majd északnyugaton északnyugatira fordul. Hajnalban 3-9°C, nappal 10-16°C várható, északon viszont pár fokkal hűvösebb lehet.

Nap idézete

[templatic_msg_box type=”success”] „Bár meg tudnánk tanulni a hétköznapokat ünnepelni, ahogy feltűnés nélkül kezdődnek, és jelentéktelen mederben folytatódnak. Mint a tegnapi nap, meg az előtte lévő, mikor kicsik és mulandók voltak a bosszúságok: egy kora reggeli fejfájás homályos pereme, a cukor kavarása közben kiömlött kávé, a hirtelen felismerés, hogy pirítóst tettem a sütőbe, és édes illata épp kezd kozmássá válni. Ezeket a napokat kéne megbecsülni. Az ilyen napokon kéne megállni, hálát adni.” /Emylia Hall/ [/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A Bak (december 21. – január 20.)

Komoly, céltudatos, határozott, mégis kellő derűvel néz az életre, fanyar humora megnevetett bárkit. Szeret és akar is dolgozni, de nem az a célja, hogy elérje a csillagokat, hatalma legyen, a létbiztonság és egzisztencia megteremtése az elsődleges. Természetesen szeretne sok pénzt keresni, azonban nem rugaszkodik el a valóságtól, tárgyilagosan és racionálisan szemléli az előtte álló lehetőségeket. Az akadályok nem ijesztik meg, amit elhatározott, azt véghez is viszi. Ellentétben a Nyilassal, a Bak tudja mi az alázat, elismeri az élet íratlan szabályait, és azok szerint igyekszik élni. Optimista vagy pesszimista? Önmaga szerint optimista, külső szemlélőnek egyértelműen pesszimista. Mindig előre gondolkozik, számol azzal is, ami nem várható, egyfajta védekező mechanizmussal ruházták őt fel a csillagok, hogy ne csalódjon akkorát. Hihetetlen önfegyelme szívós testtel és lélekkel párosul. A biztonság iránti vágya az érzelmek tekintetében is megvan, ezért a hosszú távú kapcsolatokat részesíti előnyben, ahol minden percben őszintén önmaga lehet. Intelligens, azonban lustasága felülkerekedik, amint eléri a megcélzott szintet, így a legnagyobb babérok nem számára teremnek. Társaságban ő lehetne a középpont, de inkább visszahúzódik, nem vágyik reflektorfénybe. Ezt a fajta szerénységét csak kevesen veszik észre, meg azt is, hogy valójában vajra lehetne kenni. A legtöbben zsugorinak, karrieristának, hűvös, mégis barátságos személyiségnek tartják.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”] Mikó Zsoltné Lyubica, szauna mesterünkről a linkre kattintva olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották. A kivégzés helyének közelében az emlék kápolna most is megtalálható.

Napi wellness ajánlatunk

Frissítő masszázs
Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Újévi kikapcsolódás a Kék Duna Wellness Hotelben****!

Újévi kikapcsolódás a Kis-Duna partján
– Antik római wellness,
– Virágzó tea bemutató
– Vizitorna
– Szauna program

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal
A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli programok 

              6.00    Wellness részleg nyitása
  7.30 – 10.00    Reggeli az étteremben
  9.30 – 10.00    Vízi torna (előzetes bejelentkezés szükséges)
12.00 – 15.00    Ebéd az étteremben
16.00 – 17.00    Nordic Walking (egyénileg)
18.00 – 21.00    Vacsora az étteremben
20.00 – 24.00    Filmvetítés Orchidea termünkben
           23.00    Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest