II. évf. 28. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Károly és Karola nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Kedden az erősen felhős, borult idő mellett többfelé előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, csapadékhullásra délkeleten és a Dunántúl északi felén van a legkisebb esély. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -5 és -11°C közé csökken a hőmérséklet, napközben pedig -5 és 0°C közötti maximumokra van kilátás.

Nap idézete

[templatic_msg_box type=”success”] „Ha azt tartod barátodnak, akiben nem bízol meg ugyanannyira, mint magadban, súlyosan tévedsz, és nem ismered eléggé az igazi barátság jelentőségét. Mindent együtt tisztázz barátoddal, de elsősorban vele légy tisztában. A barátságkötés után bízni kell, előtte mérlegelni.” /Seneca/ [/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Vízöntő (január 21. – február 18.) gyerekként

A vízöntő csillagjegy szülötte már bébi korban nagyon eredeti és szórakoztató. Legfontosabb személyiségjegye az örök optimizmus. Hajlamos mindig a dolgok jó oldalát nézni, egészében véve boldog. A másoktól való különbözés vágya igen erős benne, ezért néha úgy tűnhet, hogy fegyelmezhetetlen és makacs. A vízöntő gyermek egy igazi egyéniség, a társaság középpontja gyermekként is.
A tekintélyelvű nevelés nagyon rossz módszer vele szemben, a nyíltság és az ésszerűség a legjobb módszer, bármire is akarjuk rábeszélni. A vízöntő gyermeknek lehetnek alvás zavarai, de ez nem utal azonnal betegségre, természetének velejárója. Minden dolog érdekli, ami eltér a megszokottól, néha naivabb és hiszékenyebb a kelleténél. A vízöntő gyermektől ne várjunk jó magaviseletet, főként ne fegyelmezéssel próbáljuk ezt elérni. Soha nem akar majd beállni a sorba és olyan lenni, mint a többi gyermek. Lehet példás tanuló, amennyiben érdekes számára a tanulás, vagy érdekessé tesszük olyan olvasmányokkal és programokkal, mely eltér a megszokottól. A vízöntő gyermek szinte soha nem ér rá, örökké rohan valahová. Szereti a különórákat, mely nem skatulyázza be az osztálytársak megszokott életritmusába. Legjobb, ha hagyjuk, maga válassza ki érdeklődési körét, és teljes értékű társként beszéljük meg vele a lehetőségeket, ha nem így teszünk lázadni fog. Bármire akarjuk kényszeríteni, megmakacsolja magát. Amennyiben nem tekintély alapon közelítünk felé, kedves és kötődő gyermek lesz, aki bármit megtenne egy jó szóért.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”] Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatársról a linkre kattintva olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Római katolikus templom és Világháborús emlékmű

A templom felépítéséhez Mária Terézia lánya, Krisztina főhercegnő adománnyal járult hozzá. A főoltár feletti Szent Márton festmény 1800 táján készült. A katolikus templom mellett állították fel a világháborús halottak emlékművét, ami egyszerűségével – csiszolt kőtömbre szálló turulmadár – és sűrűn vésett neveivel emlékeztet a szörnyű évekre. Kő Pál szobrászművész alkotása a világháborúban elesettek emlékműve.
Helyszín: 2318 Szigetszentmárton, Templom tér 1.
Nyitva tartás: egész évben
Látogathatóság: előzetes bejelentkezéssel Telefon: +36 (24) 456-312

Napi wellness ajánlatunk

Lomi-lomi masszázs
Ez egy páratlan gyógyító masszázs, amit az ősi Polinéziából származtatnak. Hogy megértsük a mélységét a Lomi Lomi masszázsnak, elször is meg kell hogy értsük a Hawaii filozófiát, amit Huna-nak hívnak.
A Lomi Lomi másik neve: a “Szerető Kéz” masszázs. A folyamatos símogatás, a test teljes egészében való gondozása képessé teszi a pácienst, hogy relaxáljon…
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok 

Újévi kikapcsolódás a Kék Duna Wellness Hotelben****!

2014. január 6 – február 28. között hétköznapokon

  • 2 vagy 3 éjszaka szállás 2 fő részére Kis-Dunára néző standard kétágyas szobában
  • Félpanziós ellátás
  • Antik római wellness részlegünk használata, hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra.

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal
A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli program

6.00                 Wellness részleg nyitása
7.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00    Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00    Wellness szolgáltatás bemutató
16.00 – 17.00    Nordic Walking (egyénileg)
18.30 – 19.30    Pilates
18.00 – 21.00    Vacsora az étteremben
20.00 – 24.00    SzerencsEst emeleti bárunkban
23.00               Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest