II. évf. 36. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Ágota és Ingrid nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, továbbra is csapadék nélkül. Reggel ismét erősen lehűl a levegő, délután 4-5 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Csak az tud megmászni egy hegyet, aki megadja a testének azt a figyelmet, amit megérdemel. Annyi idő áll rendelkezésedre, amit az élet megenged, menj hát, és ne követeld azt, amit nem kaphatsz meg. Ha túl gyorsan mész, elfáradsz és félúton feladod. Ha túl lassan mész, rád esteledhet és eltévedsz. Élvezd a tájat, a források vizét és a gyümölcsöket, mert a természet nagylelkű, de haladj tovább.” /Paulo Coelho/ [/templatic_msg_box] 

Horoszkóp

A vízöntő (január 21. – február 18.) otthona

Szimbóluma az ember vizeskorsóval. Régi ábrázolási módja: ember helyett angyal öntötte a vizet, jelképezve ezzel, hogy az “élet vizét” az érzékelhetőn, megismerhetőn túli égi forrásból meríti, s szabadon hinti szét, érdemre való tekintet nélkül az emberiség javára. Az ősi keleti népeknél a víz a lelket jelentette: a lelket, mely az értelmen, s az ésszerűségen túlnézve intuíciójával, inspirációktól hajtva meglátja a lényeget.

A kiömlött víz megkülönböztetés nélkül áramlik mindenkihez s ez azt jelenti, hogy az egész emberiség iránt érdeklődik.

Modern korunkban a Vízöntő jelleg a tudományok iránti érdeklődésben különösképpen megmutatkozik. A Vízöntő ember józan ésszel kidolgozza intuitív elképzeléseit, hogy azok a gyakorlatban is hasznosíthatók legyenek. Figyelme különösképpen a rádiózás, a radar, a film irányába fordul, melyeknél szükség van a ” hullámokra”.

Talán két kép: a szfinx és az udvari bolond különösen megvilágítja a mélyebb lényét. A szfinx messze tekintő, mindenen keresztülnéző mosolyát látjuk, tükröződni a Vízöntő-ember arcán, jobban mondva azon a maszkon, amit hord. Nem árulja el mit érez, mit gondol és mit akar. Az udvari bolond szerep megengedi, hogy a legmélyebb igazságokat, a legragyogóbb szellemességeket, a legszélesebb megjegyzéseket dobhassa oda a hatalom birtokosának. Ezt teszi a Vízöntő-ember is mikor a szfinx-álarc mögül a szavak fegyverét használja az érinthetetlen pozíciókban ülőkkel szemben. Kivétel nélkül minden Vízöntő-szülöttben benne rejlik az isteni szikra, a lángész valamilyen adottsága. Magas szellemiségű reformer, aki maga is szül új, eredeti értékes ideákat és emellett érdekli minden új gondolat, eszme, mely telve van lehetőségekkel.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”] Imre Richárd, Room Division Manager kollégánkról a linkre kattintva olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac 

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Napi wellness ajánlatunk

Páros vitalizáló csomagunk, melynek tartalma:

 • 2 db vitamin koktél
 • 1 db 25’ masszázs
 • 1 db 30’ masszázs
 • 1 db arcmasszázs
 • 1 db pedikűr
 • 2 db Infra zseton

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok 

Last Minute akció 2014. február 9 – 13. közötti időszakban.

Csomagunk tartalma:

 • 2 vagy 3 éjszakára szállás Kis-Dunára néző standard szobában
 • bőséges büféreggeli házias ízekkel és reform sarokkal
 • svédasztalos vacsora különleges íz világgal
 • Antik Római wellness részlegünk használata

A csomag ára:

 • 29.900,- Ft 2 éjszakára 2 fő részére
 • 42.900,- Ft 3 éjszakára 2 fő részére

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható

Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal 

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.             

Házon belüli program      

6.00                 Wellness részleg nyitása
6.00 – 12.00      Piaclátogatás (egyénileg)
7.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00    Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00    Wellness szolgáltatás bemutató
15.30 – 16.00    Virágzó tea bemutató
16.00 – 17.00    Szauna program
18.00 – 21.00    Vacsora az étteremben
20.00 – 24.00    Filmvetítés Orchidea termünkben
23.00               Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest