II. évf. 53. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Gerzson és Zétény nevű vendégeinket nevük napja alkalmából! 

Mai időjárás

Szombaton borult, helyenként párás idő várható, országszerte számítani kell esőre, tartós esőre, a legkevesebb csapadék északnyugaton hullhat. Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik. Hajnalban 3-8°C között alakul a hőmérséklet, délután 5-10°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

” Mi, emberek, tudod, olyanok vagyunk, mint a dióhéj: ha nem a megfelelő időben akarod erőszakkal felnyitni, olyankor ez majdnem lehetetlen, de amikor már megérett, csak jó helyen kell meglegyintened és könnyen kinyílik.” /Dan Millman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak (február 20 – március 20.)

Hagyományosan két ellentétes irányba úszó hallal szokták ábrázolni, melyeket egy fonal mégis összeköt. Ezek az emberek kettős természetét képviselik, a fizikai látható lényét és a rejtett valóságot, ami a testi érzékelhetőség mögött létezik. Mindkettőnek van saját célja, melyet el akar érni, de ez a két cél irányában különböző. A Halak szülött úgy érzi, mintha két különböző irányba löknék egyszerre, s ez a belső késztetés különösképpen tudatalatti lényében van így. Erre a kettős lökésre kétféle módon reagál. Gyakran, ha szembe kell nézni a veszéllyel a hal elrejtőzik. Ez a kettős erő határozatlanságot, bizonytalanságot eredményez. A hal némasága átvitt értelemben azt jelenti, a Halak emberének szavát nem hallják és így nem is értik meg az emberek.

A Halak szülött jól játssza szerepeit és sokszor más színben tünteti fel magát, mint amilyen a valóságban. A jel is utal az ember testi-lelki kettősségére, amely ugyanakkor egységet is alkot.

A Halak változó minőségű, negatív töltésű, víz-jegy. A változó minőség jelenti a körülményekhez való alkalmazkodást. A víz jelleg és stabilitáshiány keveredése a legfogékonyabbá teszi az összes jegyek közül.

A befolyásolhatóság abban nyilvánul meg, hogy általában az erősebb áramlatnak enged. A negativitás visszahúzódottságot, zárkózottságot ad, ami rejtettséghez és mélységhez vezet, amit nehéz felfogni.

A Halak-típusúak közül kerülnek ki a legkifinomultabb lelki életet élő emberek. Ennek egyúttal következménye, hogy érzelmi benyomásokra erősen reagál, s intuíciója fejlett.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”] Varga Brigitta, mosodai dolgozóról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Napi wellness ajánlatunk

Kis vitalizáló csomag Hölgyeknek:

  • 1db vitamin koktél
  • 1db arcmasszázs
  • 1 db manikűr
  • 1 db Infra zseton

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción! 

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Újévi kikapcsolódás a Kék Duna Wellness Hotelben****!

  • 2014. január 6 – február 28. között hétköznapokon 2 vagy 3 éjszaka szállás 2 fő részére Kis-Dunára néző standard kétágyas szobában
  • Félpanziós ellátás
  • Antik római wellness részlegünk használata, hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra.

Túravonal javaslat 

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó. 

Házon belüli program

6.00               Wellness részleg nyitása
6.00 – 12.00    Piaclátogatás (egyénileg)
7.30 – 10.00    Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00  Ebéd az étteremben
16.00 – 18.00  Szauna program
18.00 – 21.00  Vacsora az étteremben
18.00 – 22.00  SzerencsEst emeleti bárunkban
23.00             Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest