II. évf. 62. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Kornélia, Nelli és Frigyes nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn erősen felhős, borult idő várható, szinte mindenhol kialakulhat kisebb eső, egy-egy zápor, délután viszont északkeleten megszűnhet a csapadék. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban 0-7°C, délután 7-13°C között alakul a hőmérséklet.

 [templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„A boldogságnak mindig tárgya van. Valami miatt vagy boldog. Egy olyan érzelem, melynek létezése egy külső dologtól függ. Az örömnek viszont nincs tárgya. Létezik benned anélkül, hogy bármilyen megmagyarázható érved lenne. Az ő létezése hasonlít a Napéhoz. Éget, hála a saját szíve tüzelésének.” /Susanna Tamaro/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20 – március 20.) gyermekként

A halak csillagjegy szülöttével nincs sok gondunk pici korban, mert nagyon jó alvó, ez a szokása később is megmarad.
Talán ebből következik álmodozó természete, amit nagyon óvatosan és ügyesen kell tudnunk később kezelni, ugyanis hajlamos lehet a drámai túlzásokra, esetleg füllentésekre, mely nem őszintétlenségből, sokkal inkább a túl élénk fantáziájából, továbbá a büntetéstől való félelemből adódik.
A halak gyermek roppant érzékeny és sokkal jobban igényli a törődést, mint társai. Mindig kell, hogy valaki legyen vele, aki a védelmet jelenti számára, akár szülő, akár nagyobb testvér. Ez nem jelenti azt, hogy képtelen az önállóságra, egyszerűen megnyugtató számára a jelenlévő figyelmet nyújtó védelem. Nagyon szereti az otthonlétet, kifejezetten fontos számára a stabil otthon, a magányosság rettenetes még gondolati szinten is a halak gyermeknek. A halak gyermek érzelmi kifejezésmódja igen erőteljes, gyakran előfordul, hogy érzelmi ráhatással próbál elérni dolgokat. A drámai hangvétel nem áll tőle távol. Könnyen megörül kis dolgoknak és könnyen sírva fakad.
Nagyon könnyű megbántani, még annál is könnyebb megbékíteni. A szeretet nyilvánítás fontos része hétköznapjainak, melynek mélységeit komolyan is gondolja. Feltétel nélküli szeretete sokszor meggátolja abban, hogy gondjaival terheljen minket, viszont könnyen magára veszi teherként a szülők gondjait, ezért nem feltétlenül kell minden nehézségről tudnia, mert így tehetetlenségében könnyen búskomorrá válhat. Önbizalma soha nem kielégítő, még a legkiválóbb teljesítmény mellett is középszerűnek érzi magát és eredményeit. Ezért önbizalmát folyamatosan erősíteni kell, sokkal gyakrabban dicsérjük, mint amennyi természetes és elvárható, elbízni sosem fogja magát.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”] Kondás Gabriella recepciós kollégánkról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna 

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották. A kivégzés helyének közelében az emlék kápolna most is megtalálható.

Napi wellness ajánlatunk

Fortuna masszázs szőlőmag olajjal

Szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza, szépít, mivel a bőr felső rétegeit vitaminnal látja el, ezáltal feszesíti a bőrt.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Anti Ageing – Öregedésgátlás

ELŐZZÜK MEG, AMI MEGELŐZHETŐ, KÉSLELTESSÜK, AMI ELKERÜLHETETLEN!

Az idősödés egy folyamat, amely az 50. év körül gyorsul fel, amikor a szervezet antioxidáns rendszere gyengül, s a szervezet egyre inkább átmegy egy energiahiányos állapotba (itt tud segíteni a Kék Duna Wellness Hotel öregedésgátlás programja!). Az időskori betegségek megjelenése ennek az állapotnak a következménye. Tekintettel a folyamat jellegre, az idősödés menete, sebessége lassítható ehhez azonban korai stádiumban fel kell ismerni a kezdetét, amely minden embernél láthatatlanul és más időpontban következik be.

Szakembereink felmérésekkel és egyéni, személyes beszélgetés alapján képet kapnak a résztvevők állapotáról és személyre szabott programot állítanak össze Vendégeink számára. 

Próbálja ki Ön is!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal.

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Kényeztető pillanatok plusz csomagunk hány perces masszázst tartalmaz?
a.) nincs benne masszázs b.) 25 perces c.) 30 perces

Házon belüli program

  6.00              Wellness részleg nyitása
  7.30 – 10.00   Reggeli az étteremben
  9.00 – 10.00   Vízi torna
12.00 – 15.00   Ebéd az étteremben
16.00 – 17.00   Nordic Walking (egyénileg)
18.00 – 21.00   Vacsora az étteremben
18.00 – 22.00   Filmvetítés Orchidea termünkben
23.00              Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest