II. évf. 81. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Beáta, Izolda és Lea nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Szombaton is marad a kellemes, meleg, tavaszi idő. Általában véve sok lesz a napsütés, amelyet főként kisebb gomolyfelhők és fátyolfelhők zavarhatnak meg. Többfelé erős, a Dunántúlon akár viharos lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet, 19 és 23°C közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

Úgy vagyunk a távolsággal, mint a jövendővel! Nagy, derengő egész nyugszik a lelkünk előtt, érzésünk elmosódik benne, mint a szemünk, és jaj! vágyódunk egész lényünket odaadni, egyetlen, nagy isteni érzés minden gyönyörével telítődni. – És jaj! ha odasietünk, ha az Ott-ból Itt lesz, minden mindig ugyanaz, és benne vagyunk a szegénységünkben, korlátaink rabságában, és lelkünk tovább eped az elillant enyhülésért. /Johann Wolfgang von Goethe/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 20.)

A kosokat a szenvedélyes Mars, a naprendszer legenergikusabb bolygója irányítja. Ambiciózus és úttörőmunkát végző személyisége folyamatosan kitűnni vágyik. Mivel az első csillagjegy a sorban és a tavasz jelzője, igényli a rendszeres mozgást, valamint a kihívó feladatok állandó jelenlétét, annak érdekében, hogy ezzel ellensúlyozza a kevésbé pozitív Kos jellemvonásokat, mint a türelmetlenség és én központúság. A Kos jegyűek a győzelem lázában égő igazi versenyszellemmel bírnak, a küzdelemben mégis előzékenynek. Valójában a küzdelmet azonban önmagával vívja, mely így tovább növeli abbeli félelmét, hogy fény derül arra, hogy bizonytalannak érzi saját helyét a világban.

Mivel visszautasítja, hogy mások irányítsák, könnyen konfliktusba kerül. Kényszer hatására hirtelen tűzhányóvá válik, és olyan dolgokat mond, melyeket később megbán. Majd, amint dühe elillan szeretne kibékülni és mindent a normális kerékvágásba látni viszont. Kénytelen azonban felismerni, hogy az emberek egy részét megijeszti természete, és lesznek olyanok, akik majd nem akarják az ügyet gyorsan elsimítani, mint azt egy Kos szeretné. Ez újabb jelenetekhez vezethet. A fontos kapcsolatok megőrzése érdekében az önuralom elengedhetetlen. Ez nem jelenti azt, hogy el kell fojtania önmagát (hacsak nem élvezi azokat a tisztességtelen kos fejfájásokat), hanem inkább azt, hogy a napi kapcsolataiban felül kell kerekednie a pillanatnyi hangulatán.

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”]Ispán Krisztina, felszolgáló tanulóról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Napi wellness ajánlatunk

Gyógymasszázs: A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Húsvét a Kék Duna Wellness Hotel****-ben!

Színes és változatos programokkal várjuk Önöket Húsvétkor is:

  • Beszélgetés Sztevanovity Zorán előadóművész, énekes, gitáros, zeneszerzővel
  • Lui világrekorder bűvészműsora
  • Varjú René énekes műsora
  • Hagyományőrző gyermek kézműves foglalkozások, népi játékok
  • Vízi torna, szauna program, virágzó tea bemutató, gyümölcskóstolók
  • Aladdin világa (zenés-táncos műsor hangszerismerettel)

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal 

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli program

Esti randevú Rékasi Károllyal  6.00                Wellness részleg nyitása
  6.00 – 12.00     Piaclátogatás (egyénileg)
  7.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
12.00 – 13.00     Virágzó tea bemutató
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00     Vízi torna
16.00 – 18.00     Szauna program
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
20.00 –               „ESTI RANDEVÚ” szórakoztató 
                           
beszélgetés Rékasi Károllyal
20.00 – 22.00     SzerencsEst emeleti bárunkban
23.00                Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest