II. évf. 83. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Gábor, Karina és Miléna nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőre virradóra nyugaton és a középső tájakon, napközben egyre inkább az ország keleti felén számíthatunk esőre, záporokra, miközben a Dunántúlon nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15, keleten, északkeleten még 16 és 20°C között alakul.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

“Az embernek ismernie kell a „zápor tanítását”. Akit útközben egy váratlan zápor elkap, elkezd rohanni, hogy ne ázzon el. Ha viszont természetesnek vesszük, hogy esőben vizesek leszünk, akkor kedélyünk megnyugszik, még akkor is, ha bőrig ázunk…” /Jamamoto Cunetomo Hagakure/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 20.) 

Azt persze mégsem várhatjuk el tőlük, hogy bukósisakkal a fejükön közlekedjenek, bár minden bizonnyal jól állna nekik, sokuk szereti a száguldást, szeretik az adrenalint. Egy Kosnál minden fejben dől el: ha valamit el akar érni, azt el is éri. Fejben kell összeszedettnek lenniük, mert egyszer túl sokat agyalnak, másszor meg inkább gondolkodtak volna, mielőtt elkapja őket a hév. Amennyire türelmetlen jegy annyira képes szenvedni a tehetetlenségtől. Tipikus gyorshajtó, nem tud lassan menni. Egy Kost megfélemlíteni nem érdemes, hacsak nem a bátorságát akarjuk növelni vele. Sokszor forrófejűek, és a saját érdekünkben jobb, ha komolyan vesszük az olyan kijelentéseit, mint a „Most ne szólj hozzám, vagy hagyjál békén ”, de a legjobb az, ha már a lélegzetvételéből olvasni tudunk. Különben dühbe gurul.

Miután kieresztette a gőzt, néhány perc alatt meg tud nyugodni és amilyen hirtelen eldurrant az agya, olyan gyorsan meg is tud bocsátani. Bár egyes Kosok következetesen engesztelhetetlenek, buldog makacsságuk időként megvillan.

Nem hímez-hámoz, hanem egyenesen kimondja, amit gondol. Ez gyakran túl őszintére sikeredik, és nyers stílusa miatt úgy bánt meg másokat, hogy észre sem veszi. Nincs túl nagy érzéke a lélek finom dolgaihoz, lelkizéshez ne egy Kos jegyűt válasszunk. Rengeteg energia van benne, azonban ne bízzunk rá hosszan tartó feladatokat, mert vagy elunja, vagy feladja, vagy belefárad. A gyors eredményeket szereti.

Jellemzően nem képes érzékelni a határokat, emiatt könnyen túl tud lőni a célon. Azonban csupa szív, aki közvetlen, kezdeményező, és nem szereti a konkurenciát. Egyik percben a nulláról képes bármit felépíteni, a másik percben pedig legszívesebben lenne egy díszpárna a kanapén. Ha letörik a szarvát, elveszti a motivációját, és ha túl sokáig korlátozzák, oly annyira képes elveszíteni egyéniségét, erejét, hogy előbb lesz papucs orrán pamutboly, mintsem a nagy hős, tettre kész Kos.

Környékbeli programajánló

Városháza – Tűztorony kilátó

1901-ben épült a középkori régi városháza helyén a szecessziós stílusú tornyos, új városháza. Épületében a Városi Bíróság és a Gyermekkönyvtár működik.
Helyszín: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 25.

Napi wellness ajánlatunk

Sport masszázs

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát, és a sportsérülések utáni gyógyulási időt.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Húsvét a Kék Duna Wellness Hotel****-ben!

Színes és változatos programokkal várjuk Önöket Húsvétkor is:

  • Beszélgetés Sztevanovity Zorán előadóművész, énekes, gitáros, zeneszerzővel
  • Lui világrekorder bűvészműsora
  • Varjú René énekes műsora
  • Hagyományőrző gyermek kézműves foglalkozások, népi játékok
  • Vízi torna, szauna program, virágzó tea bemutató, gyümölcskóstolók
  • Aladdin világa (zenés-táncos műsor hangszerismerettel)

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét 

[templatic_msg_box type=”alert”]Viski Gábor, felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli program

6.00                  Wellness részleg nyitása
7.30 – 10.00       Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00     Wellness szolgáltatás bemutató
15.00 – 15.30     Virágzó tea bemutató
16.00 – 17.00     Szauna program
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés Orchidea termünkben
23.00                Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest