II. évf. 88. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Auguszta nevű vendégeinket nevük napja alkalmából! 

Mai időjárás

Szombaton kellemes, tavaszi időre készülhetünk, felhők alig fogják zavarni a napsütést. Helyenként megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban a Dunántúli-középhegység völgyeiben párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7°C között alakul, délután 16-20°C-ot mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

,,A hatalom birtokának az a hatása, hogy az emberek siketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt, ami az orruk előtt van, és nem hallják, ami a fülükbe harsog.” /Mahatma Gandhi/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A Kos (március 21. – április 20.)

A tavaszponttól számítva az állatöv első jele. Mivel minden jel kapcsolódik egy bolygóval is, az asztrológia azt tanítja, hogy a Kos jel uralkodó bolygólya a Mars. A Nap március 21-tõl április 20-ig tartózkodik ebben a szakaszban. A minőségi keresztek közül a kardinális kereszthez tartozik. Eleme a tűz, férfiasság és aktivitás jellemzi. A kardinalitás miatt jellemző rá a céltudatosság, a vezetni akarás, túlzott formájában erőszakosság, rátartiság. A tûz elem által energia, tettrekészség, akarat, harciasság, másokra hatni akarás.

Márciusban a természet a téli pihenő után erőktől duzzad. Mindenből az életigenlés árad. A Nap egyre melegedőbb sugarai létrehívják az apróbb csírákból a kis növényeket, a madarak fészket raknak. A természet lüktető erejét érezzük a Kosban. A Kos energiái hatni akarnak, õ az élet, a minden erőt magába fogadó.

A Kos ezzel a hatalmas, duzzadó erővel keresi azokat a lehetőségeket, ahol énségét valamilyen módon kihangsúlyozhatja. A Kos a dolgok kezdésében éli át önmaga fontosságát. Ezért másra kevésbé figyel, és minden kezdetben egy önmegméretési aktust lát. Ezért számára minden akadály egyértelmű kihívás, megméretés, tehát gondolkodás nélkül belevág. Õ csak győzhet. El sem tudja képzelni, hogy esetleg le is gyõzhetõ. Nem hátrál meg semmi elõl. Nem ismer kétséget önmagában, hiszen arra született, hogy bizonyítson. Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. De nem hogy holnapra nem halasztja, hanem még aznap a lehető legkorábban kívánja elkezdeni. Mindennek elébe megy. Képtelen várni. Nincs türelme. Ahogy a legtöbb asztrológiai könyv írja, fejjel megy a falnak. Nem mérlegel, nem elemez, gondolkodás nélkül belevág, mert nem akar semmiből kimaradni. Mivel õ a kezdet, így számára még minden tapasztalat egy új élmény, és ezért az élet számára nem más, mint az elménygyűjtések lehetősége. De nemcsak a tettek embere, a szellemi dolgokban is ugyanilyen hévvel és lendülettel mélyed el, viszont amilyen elánnal fog hozzá bármihez, olyan hamar képes abbahagyni. Létének egyik fõ értelme, hogy sok mindent éljen át, tapasztaljon meg, tehát sok ideje nincs, ha egyetlen erős rohammal elvégezte a rá váró feladatot, akkor azzal tovább nem foglalkozik, mert várja az új lehetőség, az új élmény és minden, ami az újdonság varázsával hat rá.

A múlt sosem érdekli, hiszen előtte áll a csábító jövő. Élete örök száguldás, rohanás. Ezeknek a szavaknak: higgadság, türelem, kitartás, megértés, tolerancia, értelmét nem fogja fel, hiszen nem képes várni. Egész élete olyan, mintha le akarna késni valahonnan ezért dupla erőbedobással rohannia kellene, hogy le ne maradjon valamiről.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac 

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Napi wellness ajánlatunk

Avokádó masszázs Jupiter kedvére

A mediterrán éghajlaton honos növény terméséből kinyert vitaminokban gazdag olaj. Ajánljuk érzékeny és normál bőrre.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”]Varga Brigitta mosodai dolgozónkról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 30 km

Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

 6.00                 Wellness részleg nyitása
 6.00 – 12.00      Piaclátogatás (egyénileg)            
7.30   – 10.00     Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
16.00 – 17.00     Szauna program
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
23.00                Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest