II. évf. 90. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Árpád és Benő nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Többnyire derült vagy gyengén felhős éggel indul a hét. A légmozgás mindenütt gyenge marad, többfelé szélcsend valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 8 fok között alakul, a mélyebben fekvő területeken akár fagyhat is, nagy városok belterületein, illetve a dombi fekvésekben azonban 10 fok körüli minimumértékek is előfordulhatnak.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

,,Ha becsülik az embert, az olyan jó érzés, mintha az ember állandóan napfényben sütkéreznék, és szívében kellemes, derűs érzések bontakoznak ki.” /Charlotte Bronte/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A Kos (március 21. – április 20.) és az egészség

A Kos az értelem embere, és emiatt a saját feje után megy. Temperamentumosságának köszönhetően nem ajánlott számára a húsfogyasztás. 

Ha a Kos jegyében születtél, akkor minden lépésedet az ész és az értelem irányítja, ennek megfelelően figyelned kell a központi idegrendszeredre, a nyaki verőerekre, vigyáznod kell a koponyádra, az állkapocs és az arc csontjaira.

Érzékeny pontjaid is a felsőbb régiókhoz köthetők. Gyakran előfordulhat nálad arcüreggyulladás, különböző szintű fejfájások, fog- és ínygyulladások vagy fájdalmak. A Kos szülöttei a kopaszodásra is hajlamosak és gyakrabban sérülnek meg a fejükön, ha baleset éri őket. Nagyon sokan születnek például valamilyen anyajeggyel az arcon. A búza, a zab és az árpa kifejezetten hasznos számodra. A fehérje és a hal az, ami igazán kell a szervezetednek, ellenben nem ajánlott a hús fogyasztása a tüzes temperamentum okán. Kerüld a fűszeres ételeket és az olyan serkentő szereket, mint a vörösbor. Egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget, például salátát, paradicsomot, spenótot, mert kálium-hiány alakulhat ki, és különösen szenvedni fogsz a kimerültségtől.

Fontos a hűtött gyümölcslevek bevitele is, ajánlott a búzafű, a szőlőlé, almalé. A szervezeted hajlamos a savasodásra, ami hozzájárul az izomgörcsökhöz, feszültséghez. A víz is alapvető fontosságú, mert fenn kell tartani a hideg-meleg egyensúlyt a szervezetedben. 

Ritkán betegszik meg, ha mégis elkap egy náthát, hamar túlesik rajta. Jellemző azonban rá a gyakori fejfájás és a migrén kialakulása, ami a sok idegeskedésnek és a kapkodó életmódjának tudható be. Valamint ezeknek köszönhető még a depresszióra való hajlama.

Túlzottan stresszes életvitele álmatlanságot okozhat. Gyakrabban érik nem várt balesetek, mint általában a többi jegy szülöttét. Anyagcseréje gyors, ezért az elhízástól nem kell tartania.

Kritikus testrészei: a fej különböző pontjai: az arc, a szem, a fül, a száj, az orr és a homlok. Gyakori betegségei: arc-és homloküreg-gyulladás, migrén, depresszió, gyomorproblémák és kötőhártya-gyulladás. 

Környékbeli programajánló

Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató kiállítás

Skarica Máté Városi Könyvtár Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9. 

2014. április 1. 15:00
A kiállítást megnyitja: Horváth Lili színművésznő
Megtekinthető 2014. április 8-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Napi wellness ajánlatunk

Virágzó tea

Virágzó teáink a legmagasabb minőségű, igen ritka Ezüst Rügy fehér tealevelekből készülnek. Tealeveleink több mint 80%-át a tavaszi szüretben válogatják, ami az év legmagasabb minőségét képviseli. Teáink ízét és zamatát természetes jázmin virágok közötti szárítás gazdagítja.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”]Kalmár Lászlóné Vera, mosodás kollégánkról kattintás után itt olvashat. [/templatic_msg_box]

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 30 km

Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

  6.00                Wellness részleg nyitása
  7.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
12.00 – 13.00     Vízi torna
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00     Wellness szolgáltatás bemutató
15.30 – 16.00     Virágzó tea bemutató
16-00 – 17.00     Szauna program
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
23.00                Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest