II. évf. 91. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Hugó nevű vendégeinket nevük napja alkalmából!

Mai időjárás

Kedden változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk. Egy-egy gyenge zápor legfeljebb északkeleten és estétől nyugaton alakulhat ki. Helyenként élénk lehet az északias szél. Hajnalban 1 és 8, délután pedig 18 és 22°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

,,Jegyezd meg, hogy az életben nincsenek barátok és még csak szerelem sem. Ha felnőttél, rá fogsz jönni, hogy az életben csak két fontos dolog van, amire figyelned kell: hogy szeresd a családodat és Istent, még akkor is, ha nem mindig adják meg azt, amire vágysz, mert csak ők tehetnek boldoggá. És soha, soha, de soha az életben ne legyél nyúlszívű. Ha felnőttél, érteni fogod, hogy ez mit jelent… ” /Gustavo Bolívar/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A Kos (március 21. – április 20.)

A tavaszpontot jelző Kost nagy becsben tartották a görög csillaghit kialakulása idején.

Manilius római költő (Kr. u. 1. század) „az állatövi jegyek hercegének” nevezte.
A Tigris felső folyása mentén élő asszírok, akik kos áldozattal hódoltak a tavaszi napéjegyenlőségnek, „oltárként” vagy „áldozatként” emlegették a csillagképet.

A görög csillaghitben a Kos a híres aranygyapjú legendájával kapcsolódik össze.
Apollónisz Rhodiosz (Kr. e. 3. század) hellenisztikus költő a következőképpen számol be erről a történetről.

Hellé és Phrixosz Nephelének, a felhőasszonynak és Athamasznak, a boiótiai királynak voltak a gyermekei. Athamasz azonban ráunt feleségére, ezért újranősült, Inót vette feleségül, aki ki nem állhatta a két gyereket, kivált Phrixoszot, mert saját fiának akarta a trónt. Ezért gonosz tervet forralt a gyermekek elpusztítására. Titokban a gabonaraktárakhoz lopódzott, és felgyújtotta. A kincset érő vetőmag elvesztése éhínséggel fenyegette a lakosságot. Athamasz küldöncöt menesztett a delphoi jósdába, Inó azonban megvesztegette a hazatérő hírvivőt; rávette, mondja azt, hogy a jóslat a fiatal herceg feláldozását követeli, különben nem számíthatnak új vetésre. Phrixosz már halálára készülődött. Nephelé kétségbeesett könyörgését meghallva azonban Hermész, az istenek követe aranygyapjas kost küldött, hogy ragadja el a fiút az áldozati oltárról. A kos Phrixosz mellett nővérét, Hellét is hátára vette, és repülve menekült velük az üldözők elől. Sokáig repültek, Hellé pedig nagyon elfáradt, és amint az Európát Ázsiától elválasztó keskeny tengerszoroshoz értek, Hellé belezuhant az alattuk lévő tengerbe, s halálát lelte a habok között. Ettől kezdve nevezték a szorost Hellészpontosznak, „Hellé tengerének”.
A kos a Fekete-tenger partjára, Kolkhiszba röpítette Phrixoszt. A fiú itt hálából megmeneküléséért feláldozta a kost Zeusznak (a római mitológiában Jupiternek), a gyapjat pedig Kolkhisz királyának, Aiétésznek adta. Aiétész Arész (Mars) hadisten szent ligetében egy sárkánnyal őriztette az aranygyapjút.
Az aranygyapjat Iaszón szerezte meg és az argonauták vitték vissza Hellászba.

A Kos csillagképet azért tekintik az Állatöv első csillagképének, mert kétezer-ötszáz éve még ide esett a tavaszpont. A legősibb csillagképek közé tartozik, mert a régi pásztornépek számára a juh volt az egyik legfontosabb állat: tejét itták és sajtot készítettek belőle, gyapjából ruházkodtak. Még aranyat is a gyapjúval mostak: így lett regévé az aranygyapjú.

Környékbeli programajánló

Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató kiállítás

Skarica Máté Városi Könyvtár, Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9.
2014. április 1. 15:00

A kiállítást megnyitja: Horváth Lili színművésznő.
Megtekinthető 2014. április 8-ig a könyvtár nyitvatartási idejében

Napi wellness ajánlatunk

CSOKOLÁDÉ VAJKRÉMES MASSZÁZS

A csokoládé antioxidáns hatású, így gátolja a szervezet sejtjeinek a károsodását, valamint lassítja az öregedést. A csokoládé hidratálja és feszesíti a bőrt, bársonyosan simává teszi, valamint pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. Jótékony hatással van a narancsbőrre is. Segíti a test és a lélek harmonikus feltöltődését a közismert endorfin hatása révén.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

[templatic_msg_box type=”alert”]Bobek Ágnes, szobaasszonyról kattintás után itt olvashat.[/templatic_msg_box]

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 30 km

Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

  6.00                Wellness részleg nyitása
  7.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
12.00 – 13.00     Vízi torna
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00     Wellness szolgáltatás bemutató
16-00 – 17.00     Nordic Walking (egyénileg)
18.00 – 21.00     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates
20.00 – 22.00     SzerencsEst emeleti bárunkban
23.00                 Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már? [/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest