II. évf. 236. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Beatrix és Erna nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken derült időre ébredhetünk, a minimumok 7-12°C körül alakulnak. Napközben folytatódik a túlnyomóan derült, napos, száraz idő, 25°C körüli átlaghőmérséklettel. A délutáni óráktól fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. A délies szél az Észak-Dunántúlon élénkülhet fel.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Úgy kell barátként elfogadni a másik embert, ahogy van, még ha néhol nem is érted meg őt. Az okok, amiért szereted, lényegtelenné teszik azokat a dolgokat, amiket nem értesz. Nem kell megértened, s nem is kell ugyanúgy tenned, az ő életét élned. Ha igazán szereted, akkor úgy szereted, ahogy van, hiszen eleve ezért akartál a barátja lenni…” /Terry Goodkind/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23. )

A Szűz latin neve: Virgo. Asztraia a görög mitológiában Zeusz és Themisz leánya, az igazság istennője, a szemérmesség nővére. Astraia (csillag szűzet jelent) utolsóként vonult vissza az égbe az aranykorban, amikor az istenek még az emberek között éltek. A legenda szerint ma is ott ragyog az égen, a Szűz csillagképe formájában. A Szűz havának szimbolikája az aratást és a betakarítást uralja. A Szűz havának az olümposzi vallás szerint Démétér, a gabonaistennő volt a védnöke. A Szűznek eredeti jelentésében nincs köze a szexuális szüzességhez. A szó egyszerűen egy olyan nőre vonatkozik, aki nincs férjnél, aki egyetlen férfié sem, csak saját magáé. Egyetlen embernek sem a birtoka, függvénye vagy kiegészítője. Egy másik legenda szerint Icarios hozzájutott Dionüsszosz titkos borához, és elindult, hogy megtanítsa az embereket a szőlő megművelésére. Néhány pásztor azonban annyira részeg lett a bortól, hogy agyonütötték Icariost. Amikor Erigoné, Icarios leánya megtalálta apja holttestét kutyája, Maera segítségével, annyira elkeseredett, hogy felakasztotta magát. Kutyájuk pedig, látva hogy gazdái meghaltak, vízbe fojtotta magát bánatában. Zeusz jóindulatában fogadta őket, és mindhármukat az égbe emelte, Maera lett a Canis Minor, Icarios lett a Boötes, Erigoné pedig a Szűz csillagkép.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Menyhárt Krisztina felszolgáló tanulóról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Városi Képtár: Szemelvények láthatók a XX. Századi magyar természetelvű festészetből, valamint a városban és a környékén alkotók műveiből. Továbbá megtekinthető Patay László, Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész állandó kiállítása.

Nyitvatartás: Január 1. – November 30. Kedd-vasárnap 10:00-16:00
Helyszín: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 26.

Napi wellness ajánlatunk

Lávaköves masszázs: A masszázs forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik. Sima, lapos köveket helyeznek a testfelületre, melyet előzőleg felhevítettek 50-60 fokos hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomják a köveket. Jótékony hatása mellett, már az élmény maga is felemelő. speciális illóolajokkal történik, ezáltal kombinálva a masszázst és az aromaterápiát. masszázs célja elsősorban életenergiával tölt fel, harmonizálja a testet és a lelket, kiváló stressz oldó hatása van. Pozitív hatásai leginkább a vérkeringésben érzékelhetők. Javítja a nyirokkeringést is.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Rózsa György-1-600

 

hajókázás-1-600

A gyermekeknek 4-14 éves kor között 50% kedvezményt biztosítunk!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal
A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. 

Házon belüli program

06.00                  Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
11.00 – 13.00      Vízi torna és római gyermek vízi játékok
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
15.00 – 15.30      Római ízvilág bemutató
17.00 – 18.00      Aerobic
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
          – 23.00     Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest