II. évf. 260. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Móric nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn egy hidegfront miatt megnövekszik a felhőzet, kezdetben többfelé várható eső, zápor, zivatar, délután már inkább csak keleten, északkeleten lehet csapadék, máshol elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor. Feltámad az északnyugati szél, lehűlés kezdődik, a hajnali 12-17°C után délután csak 14-20°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Az életben a legjobb dolgokért nem kell fizetni – vagy legalábbis nem sokat. Gyönyörködni a naplementében, virágot szedni a mezőn, majd a csokorral meglepni kedvesünket, csodálni az őszi falevelek színgazdaságát, feltöltődni az istentiszteleten, kéz a kézben sétálni egyet, vagy egyszerűen csak ücsörögni a verandán és tücsökzenét hallgatni – nem kerül semmibe. Együtt nekilátni egy doboz fagyinak, megrendelni a kedvenc pizzánkat, úszni egy nagyot, vagy megnézni egy remek filmet – valójában alig kerül valamibe…” /Gary Chapman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23. )

Aki ebben a jegyben született, erősen intellektuális beállítottságú ember. A Szűz hűséges, szeretetre vágyó, inkább szentimentális, mint romantikus, nagyon érdeklődik a házias dolgok iránt. Fő vezetője az ész, ennek termékei, eredményei és lehetőségei.

Ha megházasodik, ezt is ész-okokból teszi éppúgy, mint bármi mást, mert ha szerelmes lesz, akkor sem képes félretenni a logikát. A Szűz igényes partnere értelmi képességeit illetően is: egyszerűen képtelen beleszeretni egy unintelligens személybe. A Szűznek jó érzéke van a választékossághoz, intellektuális sznobnak számít, megóvja magát attól, hogy unintelligens társaságba keveredjék, mert érzékeny ízlése van az embereket, ruházatokat, ételeket és lakberendezést illetőleg. Rendkívül kritikus tud lenni, ha jó ízlését megsértik. Választékos ízlése miatt a Szűz ragaszkodik a konvenciókhoz, mert nem számít, milyen intellektuális eszmék jönnek hozzá a radikális és merész oldalon, valami sértődött belső „nemtetszés” a kitaposott ösvényen tartja. Ha mégis le kell lépnie a keskeny útról, ezt olyan végtelen óvatosan és körültekintően teszi, hogy meg ne bántsa valakinek az érzéseit.

A Szűz moralista, de erkölcsi érzéke inkább társadalmi, mint elvont. Betartja a törvényeket és rendeleteket, és ha eljut arra a végkövetkeztetésre, hogy a dolgokat meg kell változtatni, fokozatosan szeretné ezt véghezvinni, a játékszabályok szerint. Nem „tűzzel, vassal” forradalmár típus. A béke fontos a számára, semmilyen elvért nem képes harcolni, kivéve, ha udvarias és jól nevelt módon lehet. Rendszerint jó nevelést kapott, jó családi háttérrel, hagyománytisztelettel.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Taligás Menyhértné Teri szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Ráckevei református templom

A ráckevei reformátusság történetének legkiemelkedőbb személye Szegedi Kis István prédikátor, aki minden túlzás nélkül, az egyik legnevesebb magyar kálvinista prédikátornak mondható. Munkásságának jó részét Szegeden, Szolnokon, Cegléden és itt, Ráckevén végezte. Mai napig híres az 1565-ben történt ráckevei pápista-kálvinista hitvita, amikor Szegedi Kis István vitába szállt Panthanus Serphantine, olasz katolikus baráttal, ahol a katolikus szerzetes feldühödötten megadta magát és vitairataival, könyveivel együtt kivonult a templomból.

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka. A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

20141023-27-600

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Köszönjük, s egyben kérjük, hogy most is támogassanak bennünket!
A szavazók között wellness utalványokat sorsolunk ki!

További részletekért kérjük kattintson ide!

 

hajókázás-1-600

A gyermekeknek 4-14 éves kor között 50% kedvezményt biztosítunk!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal
A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási és kenuhasználati lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A recepción többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00      Vizi torna
12.00 –  13.00     Római gyermek vízi játék
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
15.00 – 15.30      Római ízvilág bemutató
16.00 – 17.00      Szauna program                             
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00      Filmvetítés
         – 23.00      Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest