II. évf. 274. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Brúnó és Renáta nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően már országszerte kisüt a nap, de napközben a Dunántúlon és a déli tájakon ismét megjelenhetnek felhők az égen, csapadék azonban nem várható. Nyugaton és északon többfelé hideg lesz a reggel, de délutánra 17 és 20°C közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Az emberekkel azért nem tudunk bánni, mert túlságosan sokat töprengünk azon, milyen benyomást teszünk rájuk, vagy hogyan kellene reagálnunk erre-arra. A természet viszont mindig rendelkezésre áll, hogy szelíd derengésével, lengedezésével, csobogásával, zsongásával magába fogadjon bennünket…” /Naoki Higashida/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

A Mérleg latin neve: Libra. A Mérleghez több mítoszt is lehet társítani, mivel különböző témákat foglal magába, de egy mégis közös bennük: az emberek és az igazságos, harmonikus együttélés. Paris mítosza a szerelemre és a szív választására vonatkozik, amely egyben a személyes ízlés választása is. Themisz a Mérleg igazságosságát és pártatlanságát jelképezi, amely az egyiptomi mítoszban is mértékadó, ott azonban kevésbé az emberi igazságosságra, mint inkább a túlvilágra vonatkozik.

Erisz, a viszály istennője Peleusz és Thetisz esküvőjén a vendégek közé gurított egy aranyalmát, és hozzátette, hogy az a legszebb istennőt illeti meg. Paris királyfinak kellett eldöntenie, hogy az almáért versengő három istennő, Héra, Athéné és Aphrodité közül melyikük nyerje el a “legszebb”címet. Az istennők próbálták megvesztegetni Parist, Héra a Föld feletti uralmat ígérte neki, Athéné győzelmet a csatákban, Aphrodité pedig a világ leggyönyörűbb asszonyát. Paris kezdetben megpróbálta diplomatikusan három részre osztani az almát, de amikor látta, hogy muszáj döntenie, akkor végül Aphrodité ajánlatát választotta. A világ legszebb asszonya Menelaosz spártai király felesége, Heléna volt. Aphrodité befolyására hatalmas szerelemre lobbant Paris iránt, és megszökött vele, Menelaosz kincseivel együtt. Ez volt az indítéka a 10 évig tartó trójai háborúnak.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Stoits Viola, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Az 1843-ben kivégzett Aradi vértanúkra emlékezünk meg egy rövid műsorban.
Helyszín: Szent István tér Aradi Emlékmű, Szigetújfalu, Szent István tér
Időpont: 2014. október 6. 17:30

Napi wellness ajánlatunk

Lávaköves masszázs: A masszázs forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik. Sima, lapos köveket helyeznek a testfelületre, melyet előzőleg felhevítettek 50-60 fokos hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomják a köveket. Jótékony hatása mellett, már az élmény maga is felemelő. További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

 

Kóbor-10.24-1-600

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Köszönjük, s egyben kérjük, hogy most is támogassanak bennünket!
A szavazók között wellness utalványokat sorsolunk ki!
További tájékoztatásért kérjük kattintson ide!

Érdekességek a római életről

Az időpontok és időtartamok számítása Rómában másképp volt, mint nálunk. A vásárnap nálunk minden nyolcadik napnak felelne meg, náluk viszont, ahogy a neve is mondja, a kilencediknek (nundinae). Így számoltak: van egy vásárnap, utána hét hétköznap, s jön az újabb vásárnap. Ez a kilencedik nap. Tehát a „hányadik nap?” kérdésre a rómaiak mindig a kezdőpontot keresik meg, s ez már az első nap. A rómaiak ősi naptári éve a Mars isten tiszteletére elnevezett hónap, március elsején kezdődött.

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út.
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási és kenuhasználati lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A recepción többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00      Vizi torna
12.00 –  13.00     Római gyermek vízi játék
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
15.00 – 15.30      Római ízvilág bemutató
16.00 –  17.00     Szauna program                             
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00      Filmvetítés
         – 23.00      Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest