II. évf. 277. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Dénes nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön a legtöbb helyen már a napsütésé lesz a főszerep, északon is kevesebb felhő lesz az égen, északkeleten azonban még mindig lehetnek tartósabban felhős területek. A többfelé élénk délies szélben délutánra már mindenütt 19 és 26°C közé melegszik a levegő. Hajnalban ismét képződhet pára, köd, 8-13°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Az életben a szerencse sem véletlenszerűen pártol az emberekhez. A matematikában többnyire azoknak van szerencséjük, akik tehetségükkel, munkájukkal kiérdemlik.” /Staar Gyula/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Mérleg jegy személyisége (szeptember 24. – október 23.)

Könnyű együtt lenni vele, mert õ maga is akarja a társaságot, és kellemes légkört akar teremteni. Szépen berendezett otthonra vágyik. A szépség alatt azonban nem a kínos rendet és a pedáns tisztaságot érti, mert ez fáradságos munkát igényelne, és ez nem lenne számára kellemes. Ne lepődjünk meg, ha egy szépen berendezett hálószobában, amelyben ízléses tárgyak láthatók, a fotel alatt egy zoknit látunk, az öltözőasztalon “művészi” rendetlenséget, a fiókokban némi zűrzavart. A Mérleg-ember szívesen halasztja elintéznivalóit holnapra, ha azok kényelmetlenséggel járnak. Úgy gondolja, majd az idő megoldj a dolgokat és kiegyensúlyozza.

Erős vonzást érez a könnyű élethez. Nem szeret szembesülni önmagával, nem szeret a dolgok mélyére nézni, mert ott konfliktusok lehetnek. Nyilvánosság utáni vágya és közéleti szerelési kedve hangsúlyozott.

A dolgokat több oldalukról, több szempontból is megvizsgálja és igyekszik többféle szempontot, véleményt összhangba hozni, de a béke érdekét szolgáló engedékenysége sok hibának is a forrásává válhat. Rendszerint diplomatikusan és tapintatosan bánik másokkal. A művészi érzék adja, hogy a zenében teljesen fel tud oldódni. Kitűnő táncos. A valóban kecsesen táncolók többsége a Mérleg-típusból kerül ki. Kézügyessége is igen jó. Akármilyen semmiségből szépet hoz ki, és bár munkájában valószínűleg lesz egy kis felületesség, azért a szemnek kellemes látványt fog nyújtani. Megjelenése, fellépése kellemes és szeretetre méltó.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor, felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Ráckevei református templom

A ráckevei reformátusság történetének legkiemelkedőbb személye Szegedi Kis István prédikátor, aki minden túlzás nélkül, az egyik legnevesebb magyar kálvinista prédikátornak mondható. Munkásságának jó részét Szegeden, Szolnokon, Cegléden és itt, Ráckevén végezte. Mai napig híres az 1565-ben történt ráckevei pápista-kálvinista hitvita, amikor Szegedi Kis István vitába szállt Panthanus Serphantine, olasz katolikus baráttal, ahol a katolikus szerzetes feldühödötten megadta magát és vitairataival, könyveivel együtt kivonult a templomból.

Napi wellness ajánlatunk

Fortuna masszázs szőlőmag olajjal: Szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza, szépít, mivel a bőr felső rétegeit vitaminnal látja el, ezáltal feszesíti a bőrt. További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Sáfár Mónika-1-600 

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Köszönjük, s egyben kérjük, hogy most is támogassanak bennünket, a szavazók között wellness utalványokat sorsolunk ki!
További tájékoztatást kattintás után itt talál.

Érdekességek a római életről

Pompeiiben több feliratot találtak, amelyek részben reklámjai, részben meghívói voltak az amphitheatrumi játékoknak:

„Aulus Suettius Certus aedilis gladiator csapata május 31-én Pompeiiben küzd, vadállathajsza és védőponyva is lesz.”

„Az irattár felavatása alkalmából Gnaeus Alleius Nigidius Maius gladiator csapata június 13-án küzd Pompeiiben. Ünnepélyes bevonulás, állathajsza, sportverseny, védőponyva lesz.”

„Capinius gladiator csapatának 49 párja a császár költségére május 12., 14., 16. és 18-án Puteoliban küzd egymással. Védőponyva is lesz.”

 „Augusztus 28-án vadállathajsza lesz itt, és Felix medvékkel fog viaskodni.”

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út.
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási és kenuhasználati lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A recepción többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
16.00 – 17.00      Nordic walking egyénileg
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
          – 23.00     Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest