II. évf. 278. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Gedeon nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken a déli, délkeleti és a keleti tájakon szinte zavartalan napsütésre van kilátás, máshol viszont időnként megjelenhetnek felhők az égen, de csapadék sehol sem várható. A délies szél többfelé élénk lehet. Hajnalban továbbra is találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Reggel 8-15°C, délután 22-27°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Sokkal nagyobb erő az, ha valakit képes vagy azért szeretni, amilyen, és nem azért, mert azt várod, hogy majd ő is szeressen. Szeresd azért, mert boldoggá tesz, azért, mert örömödet leled benne, és nem azért, mert azt várod, hogy majd ő is ugyanígy érez irántad. Ha így történik, örülj, legyél boldog, hálás érte, de ha nem, akkor egyszerűen csak tanuld meg, hogy ezt is meg kell tapasztalnod.” /Oravecz Nóra/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Mérleg nő (szeptember 24. – október 23.)

A Mérleg hölgynek a vitázás és gondolatainak diplomatikus közlése veleszületett kényszer. Csak tegye fel neki a legegyszerűbb kérdést, és ő képes lesz két napon keresztül pro és kontra érvekkel szolgálni. Szereti a hosszú beszélgetéseket, és a vitákat, gyakran fogja fitogtatni bölcs ötleteit a legkevésbé megfelelő időben is.

A Mérleg egy született politikus, nincs szüksége az Ön bátorítására és jóváhagyására, hogy elkezdje két különböző álláspontjának összehasonlítását, és ezzel együtt bebizonyítja a szónokláshoz és vitázáshoz való készségét. Széleskörű területről válogat témákat, a zakója jellegétől kezdve egészen odáig, hogy megfelelő helyen dolgozik-e Ön.

Ugyanakkor amíg a Mérleg hölgy halk hangja visszhangzik a fejében, elvakítja Önt a nőiessége, és nagy valószínűséggel nem tud neki ellentmondani. Abban biztos lehet, hogy mindig neki van igaza, mert senki sem tud következtetést levonni olyan pontossággal és logikával, mint a Mérleg hölgy. A Mérleg hölgy személyében egy gyengéd dámát tudhat maga mellett, aki gyakran igazi királynőként fog viselkedni, de ugyanakkor rátermett és igazságos is, aki számára a politikai választások időszaka a legideálisabb alkalom a szónoki és elemzői képességeinek tökéletesítésére.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, room division manager munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

Napi wellness ajánlatunk

Silvanus, az erdő védelmezőjének kúrája: Természetes eredetű citrom, lucfenyő illóolajat, földimogyoró olajat tartalmazó testápoló masszázsolaj a citrom és a fenyő friss illatával. Értékes alkotórészei puhítják és ápolják a bőrt.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Kolombusz hétvége-4-600

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Köszönjük, s egyben kérjük, hogy most is támogassanak bennünket! A szavazók között wellness utalványokat sorsolunk ki!

További tájékoztatásért kérjük kattintson ide.

Érdekességek a római életről 

Kr. e. 263-ban a szicíliai Catina (Catania) városából napórát hoztak Rómába, és azon figyelték az időt, amelyet egy pálcikának az árnyékából állapítottak meg. Hogy a rómaiaknak milyen csekély érzékük volt ekkor a természettudományos megfigyelésekhez, az mutatja, hogy mintegy száz esztendeig senki sem vette észre, hogy ez a napóra, ill. ennek a napórának a jelzései a négy fokkal délebbre fekvő város számára készültek, és ezért Rómában teljesen használhatatlanok.

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út.
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási és kenuhasználati lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A recepción többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vizi torna
12.00 – 13.00     Római gyermek vízi játék             
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató
17.00 – 18.00     Aerobic
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben               
           23.00     Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest