II. évf. 295. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Szabina és Szabrina nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn a párás, ködös hajnalt követően sok helyen a napsütésé lesz a főszerep, de a Dunántúlon több felhő lehet az égen, azonban csapadék itt sem valószínű. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban többfelé fagyhat, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5°C között alakul, délután 9-14°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája…” /Paulo Coelho/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

Latin neve: Scorpius. Ishara ismeretlen eredetű, számos elő-ázsiai nép mitológiájában szereplő archaikus isten. Eredetileg termékenység istennő volt. Ezenkívül az igazság és az ítélkezés úrnője. Nevével szavatolták az eskü betartását. Jelképe a skorpió és a Skorpió csillagkép. Egy másik monda szerint Artemisz istennő parancsára egy skorpió szúrása ölte meg Oriont. Orion, a vadász nagyon öntelt volt, és azzal fenyegetőzött, hogy kiírtja Kréta összes vadját. Az istenek a Skorpiót küldték el, hogy ölje meg fullánkjával Oriont, és ezzel vessen véget a fenyegetőzéseknek. Végül mindketten az égre kerültek egymástól 180°-os távolságra, de Orion azóta minden skorpiót gyűlöl, így azonnal eltűnik a nyugati látóhatáron, amint a Skorpió keleten feljön. Egy másik történet szerint a Skorpió miatt vadultak meg Apollón lovai Phaeton gyakorlatlan kezei között, ami utal arra a Skorpió jeggyel kapcsolatos témára, amikor valakinek túl nagy hatalma van, de még nem elég bölcs ahhoz, hogy ezt használni is tudja.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szappanos Zsolt, szakács munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Gyógyfürdők is léteztek, meleg vizes források közelében szívesen építkeztek, de ez az adottságoktól függött. A fürdőzés, fürdővíz alkalmazása a gyógyászati módszerekben volt ismert. Plinius sok példáját hozza az ilyen kezeléseknek. A betegségek sok fajtáját kezelheti a fürdés, mint a vesebajok, emésztés, láz, végtagfájdalom, melyek így orvosolhatók. Főleg lázzal járó betegségek esetében tartották fontosnak a fürdést, mint a tífusz és a malária, vagy tüdőbetegségek. Az emésztés kicsit kilóg a sorból, ugyanis arról azt tartja Plinius, hogy a meleg víz megfőzi az emberben az ételt, nem kell hozzá semmilyen más gyógyszer.

Környékbeli programajánló

Tűztorony-kilátó

2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát. Tiszta időben tökéletesen láthatók a budai hegyek, Százhalombatta és Ercsi tornyai, de akár a Velencei-dombság is, az itt élők pedig felülről is megkereshetik saját házukat, közvetlen lakókörnyezetüket. A téli időjárási viszonyokra tekintettel a kilátó szezonálisan április elejétől — október második hétvégéjéig tart nyitva.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

[templatic_columns layout=”two_third” title=””]

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Kérjük szavazzon Ön is, kattintson a szavazóládára!

[/templatic_columns][templatic_columns layout=”one_third_last” title=””]szavazolada[/templatic_columns]

 

Napi wellness ajánlatunk

CSOKOLÁDÉ VAJKRÉMES MASSZÁZS

Relaxáló masszázs, mely kifejezetten ajánlott száraz, érett, öregedő bőrtípusra.  A csokoládé hidratálja, feszesíti a bőrt, puhává és bársonyossá varázsolja azt. Tartalmaz: értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, esszenciális narancsolajat. Jótékony hatással van a narancsbőrre is.

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 Mai programajanlatunk-hétfő

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest