II. évf. 298. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Alfonz és Zenóbia nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön virradóra a völgyekben és északkeleten köd, másutt inkább csak pára képződésére számíthatunk. Később a nyugati és déli tájak felett sok felhő marad, északkelet felől azonban felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Hajnalban -5 és +3°C, délután 9 és 13°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Nap idézete

„Hiszek abban, hogy az élet folyton tesztel, és ha valamit nem kapok meg, az csak azért van, mert sokkal jobb dolog vár rám.
Egy nagyobb mosoly, egy őszintébb, egy szív, ami jobban szeret, és amíg hiszek benne, addig biztosan így lesz…” /Oravecz Nóra/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

Ki gondolná, hogy a Skorpió jegy az egyik legérzékenyebb jegy az összes közül? Ezt a fajta érzékenységet, ami ellentmondásos, (kívülről keménynek látszanak) legjobban csak is egy Skorpió képes megérteni, ezért is igaz az, hogy a Skorpió-Skorpió párosok a legjobbak együtt. Természetesen óriási ellentét is ki tud alakulni közöttük, hiszen vannak annyira szélsőségesek, hogy vagy gyűlölnek, vagy szeretnek, átmenet nincs.  Egy Skorpió mindenét képes odaadni annak, akit kiválasztott, legyen az férj, barát, gyerek, és ha meg kell őket védeni, nem ismer akadályokat. A türelem semennyire nem erős oldala, 10-ig meg kell tanulniuk elszámolni.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Szűrt víz legfeljebb a gazdagok házaiban volt. Fertőtlenítés hiányában a baktériumok kedvükre szaporodhattak a vízben. A tisztálkodásra nem volt külön helyiség. Úgy látszik, bár a rómaiak szemében a fürdő a gyógyulást reményét hordozta magában, valójában nagy esélye volt, hogy ott megbetegedjen a fürdőző.
A régi rómaiak, ha nagyon melegük volt, beérték a Tiberisben való fürdéssel. Később a vagyonos emberek szerény kis fürdőszobát építettek a házukban, azonban naponta nem fürödtek. „Mert a régi római szokások feljegyzői szerint – írta Seneca – a kart és lábat, amennyiben azok a munka közben bepiszkolódtak, naponként lemosták, de egészen csak minden nyolcadik napon fürödtek meg.

Környékbeli programajánló

Vincze Viktória – Vándorkiállítás

A 25 nagyméretű fotóból álló tárlatot november 7-ig hétfőtől péntekig 8:00-20:00-ig tekinthető meg.
Helyszín: Petőfi Művelődési Központ Kiskunlacháza, Kinizsi út. 1.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

[templatic_columns layout=”two_third” title=””]

Idén is részt veszünk a Szallas.hu “Év Szállása 2014” versenyén

Tavaly az Önök segítségével az Év Szállása 2013 Népszerűségi Díj I. helyezettje volt a Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve.

Kérjük szavazzon Ön is, kattintson a szavazóládára!

[/templatic_columns][templatic_columns layout=”one_third_last” title=””]szavazolada[/templatic_columns]

 

Napi wellness ajánlatunk

Gyógymasszázs: A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal

A kellemes, forgalomtól mentes úton 7 km-t megtéve jutunk el az ősi szerb településre. Itt érdemes megtekinteni a XIX. századi copfstílusú szerb templom meghitt hangulatú, képes oltárfalát, ikonosztázionját. Az árvízvédelmi gát és a Nagy-Duna partja között található Zichy Ödön neogótikus emlék-kápolnája, amely alatt méltóságteljesen hömpölyög az erős sodrású nagy folyó.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

 Mai programajanlatunk-csutortok

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest