II. évf. 310. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Márton, Martin és Nimród nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden is többfelé kell számítani a hajnali órákban pára, köd kialakulására, melynek feloszlását követően döntően fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre van kilátás. Nyugaton, északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Hajnalban 5-12, délután 14-20°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Megszokjuk a lakásunkat, létünk részének tekintjük, az élet aztán másfelé sodor bennünket, otthonunk pedig idegenné válik; múltunk a mögöttünk maradt reményekből, szokásokból, szenvedésekből áll, amelyek halványulnak, de nem tűnnek el, csak majd velünk együtt…” /Paul Georgescu/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

A skorpió szülő

Legtöbbször igen figyelmesek és odaadóan gondoskodnak a gyerekükről. Nagyon ragaszkodnak, nehezen viselik el egy lelkes nagyszülő jelenlétét, akitől irigylik a gyerek figyelmét. Legnagyobb hibájuk a túlzott ambíció és a türelmetlenség. Általában sokat követelnek a gyereküktől, és rosszul viselik, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők azt szeretnék. Örömmel hallgatják meg csemetéjük gondjait-bajait, de szélsőséges esetben túlságosan kíváncsivá válhatnak, és minden apró titkát tudni akarják. Képtelenség őket bármiről is meggyőzni, mindenáron ragaszkodnak ahhoz, amit helyesnek vélnek. Gyakran manipulálják gyermeküket, az érzelmi zsarolástól sem riadnak vissza. A Skorpió szülők határozottak és erősek, akik biztonságot kínálnak gyermekeik számára, bármi áron megvédelmezik őket. Nemcsak az emberekkel képesek harcba szállni, hanem külső körülményekkel is: rengeteg munkával, de megteremtik az áhított életkörülményeket. A Skorpió jegyű szülők nagyon karizmatikusak, és időnként az egész családot képesek manipulálni.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor, felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A fürdőkben gyógymasszőrök, orvosok is dolgoztak. Mellette szól, hogy folyó víz megléte nagyban segíthette munkájukat. Seneca említi egy alkalommal, hogy a masszőrök munkája nagy hanggal jár. Annyiban gyanakodhatunk, hogy nem orvosi célokkal, hanem inkább kozmetikai jellegű kezeléseket nyújtottak, erre utalnak az itt talált eszközök. Ettek és ittak a fürdőben, de valószínűleg csak kis mértékben, nehogy túlegyék magukat. Ha sokat esznek, lemaradnak a cenaról, illetve a vízbe érve kellemetlen lehet.

A korabeli ember tudatában volt veszélyeinek is, mint ahogy azt láthattuk. A betegek jelenléte teret adhatott a fertőzéseknek is. Hadrianus felismerte ezt a veszélyt, rendelete szerint külön le kellett foglalni pár órát, amikor csak a betegek mehettek fürdőbe. Mivel nem cserélték le utánuk a vizet, ezért ennek sok eredménye nem lehetett, de a probléma észlelését mutatja. További veszélyeket jelentett a víz tisztasága is. Képzeljünk el egy medencét, ahol naponta több ezer ember fürdik meg!

Környékbeli programajánló

Márton napi lámpás felvonulás

Helyszín: Általános Iskola tornacsarnoka, Taksony, Fő tér
Időpont: 2014. november 11. 17:00
Sötétedés után közös lampionos felvonulás a szülőkkel együtt, a végén friss pogácsa és forró tea elfogyasztása.
Gyülekező: 16.45-kor a Főtéren
Információ: +36-30/231-6707 / balint.gyongyi@taksony.hu

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

 

Napi wellness ajánlatunk

Frissítő masszázs

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

 Mai programajanlatunk-kedd

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest