II. évf. 312. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Szilvia és Szaniszló nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön sok lesz felettünk a felhő, tartósan borongós tájakra is többfelé számítani kell. Elsősorban a Dunántúlon és a főváros térségében időnként az eső is eleredhet. A déli tájakon időnként megélénkülhet a délkeleti szél. Hajnalban 3-10°C, napközben 10-15°C várható, az esős tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A valóságot mi is alakítjuk. Amikor kedvesen szólítok meg egy eladót vagy egy ügyintézőt, több az esélyem, hogy visszamosolyog, vagy legalább nem utál látványosan. Ámbár vannak emberek, akik képtelenek mosolyogni. Látom én, meg is élem a morózus hangulatot, kelletlen modort a mindennapi életünkben, de tudom nem csak azt látni. Valamifajta szépség sok mindenben van.” /Lángh Júlia/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

A skorpió és a család

Többnyire kevés testvérük van, főként kevés fiútestvérük. A Skorpió általában csak egyetlen gyermeke szüleinek.  A Skorpió szülött és édesapja közötti viszony nagyon barátságos érzületű, szeretetteljes.

A Skorpió jegye nagy gyermekáldást enged, gyakran ikrekre is lehet számítani. A gyermekek sok örömet szereznek és korán házasodnak, mégis titkos gondoknak lehetnek előidézői. Ha a Skorpió gyermeket vár, annak külön előkészület jár, és a folytatás sem átlagos. A nevelést nagyon komolyan veszi és abban is igen alapos. Igaz, könnyen elkövethet egy tévedést is: hajlamos azt hinni, hogy gyermeke mindenben az ő utóda. Érdeklődési körében, hajlamában, természetben. Mindenképpen ajánlható, hogy ismerje meg gyermekének legalább főbb horoszkópikus jegyeit, hol áll a gyermek Napja, az aszcendense és a Holdja. Ha ezt tudja, akkor először a Skorpióra jellemző alapossággal ezeket kell áttanulmányozni. Látni fogja, hogy a hasonlóság mellett sok csodálatos más tulajdonságot is felfedezhet gyermekében, és a nevelését ahhoz kell igazítania.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Mikó Zsoltné Lyubica, wellness koordinátor, fodrász, szauna mester munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Az i. e. I. században terjedtek el a közfürdők Rómában. Élelmes vállalkozók fürdőket (balneae) építtettek, hogy azok üzemeltetéséből jövedelmet szerezzenek. Gyakran csak egy bérház földszintjét foglalták el ezek a közfürdők, működésüket az aedilisek ellenőrizték, akik saját maguk győződtek meg arról, hogy a fürdő üzemeltetője kellő tisztaságról, megfelelő hőfokú vízről gondoskodott-e? A nyilvános fürdőket bárki látogathatta, csupán a szerény belépődíjat kellett megfizetni, s ez rendszerint nem volt több egy as negyedrészénél, egy quadransnál.

Környékbeli programajánló

Városi Képtár

Szemelvények láthatók a XX. Századi magyar természetelvű festészetből, valamint a városban és a környékén alkotók műveiből. Továbbá megtekinthető Patay László, Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész állandó kiállítása.

Nyitvatartás: Január 1. – November 30. Kedd-vasárnap 10:00-16:00
Helyszín: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 26.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

 

Napi wellness ajánlatunk

Svéd masszázs

A masszázs folyamatok a testre korlátozódnak le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására. A masszázs elősegíti a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását, az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Lórév – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: 19 km

Nehézségi fok: könnyű, majd kissé rázós út, autóforgalma elhanyagolható
Jellemzője: Lórévig kellemes, majd innen túrakerékpárosoknak ajánlott, szép tájakkal övezett útvonal.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

 Mai programajanlatunk-csutortok

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest