II. évf. 314. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Albert és Lipót nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szombaton az ország északi és nyugati részén sok felhőre számíthatunk, délen és keleten ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre kisüthet a Nap. Legfeljebb gyenge eső, szitálás alakulhat ki szórványosan. A délkeleti szél északkelet, kelet kivételével felélénkül, északnyugaton felerősödik. Délutánra 11-16°C-ig emelkedik a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nem kell tengerentúlra elmenni ahhoz, hogy valaki pihenjen. Gyönyörű országunk van. De aki nem szeretne itthon pihenni, az elmehet bárhová, nem kell hozzá vagyon, csak elhatározás. Hányan vágyakoznak arra, hogy lemenjenek a tengerre? Életükben nem voltak a tengeren. Egy pénteki estén az ember a nyugatiban felszáll a vonatra, és szombat reggel leszáll Rijekában. Este Nyugati, reggel kinyitja a szemét: az Adria ott hullámzik a lába előtt. Ott van a kikötőben, sós tengeri illat, sirályok az égen, a halászok jönnek vissza a tengerről a zsákmánnyal, pálmafák. Vasárnap este meg vissza. Két nap alatt az álmok valósággá válnak…” /Csernus Imre/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

A szerelemben varázslatos pillanatokat élhetsz át, és talán boldogságodban a föld felett lebeghetsz két méterrel. Amennyiben szülő vagy, gyermeked mondandója miatt talán örömkönnyek csilloghatnak a szemedben. Ha csemetére vágyakozol, a sors most a segítségedre lesz, hogy ez irányú vágyad valóra váljon. A munkahelyeden minden a feje tetejére állhat, és neked meg kell szervezni az életedet, hogy mindenre jusson idő és energia. Felettesednek olyan elvárásai lehetnek, amelyek miatt éjszaka nehezebben jöhet álom a szemedre. Szedd össze magad, nem olyan ördöngösség ezt teljesíteni.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Mikó Zsoltné Lyubica, wellness koordinátor, fodrász, szauna mester munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A fürdés üdítő hatására az orvosok is felfigyeltek. Galenos megállapította a naponta való fürdés négy pontból álló programját. A legajánlatosabb forró légfürdővel vagy gőzfürdővel kezdeni a fürdőzést, utána lazítsa meg az izmait a fürdőző, amit a forró vízben ér el a legkönnyebben, majd keresse fel a hideg vizet, hogy abban felfrissüljön, visszanyerje aktivitását, a bőr pórusai pedig bezáruljanak. A fürdőzés után illatos olajjal kenesse be testét az ember, hogy a külső levegő hőmérséklete ellen mintegy felvértezze. De nem mindenki követte a bölcs orvos tanácsát. Sokan előbb a sportnak hódoltak, s ha jól kihevültek testüket pedig ellepte a veríték, vakarókéssel (strigilis) leszedték a testüket borító olajból, homokból, porból s izzadságból keletkezett szennyet, s hogy az izzadást tovább fokozzák, egyenesen a gőzfürdőbe mentek. Innen a meleg vizes medencébe vonultak, ahol az izzadságot a meleg víz lemosta testükről, s csak azután ültek a tepidariumba, hogy kissé lehűtsék magukat, végül a hideg vizes fürdőben frissültek fel. A fürdőzés befejezéseként a vendégek megdögönyöztették magukat, illatos olajjal bedörzsöltették testüket, azután felöltöztek, s miután a fürdőben néhány órát kellemesen eltöltöttek, hazatértek, hogy jó étvággyal estebédjükhöz lássanak. Természetesen mindenki a maga ízlése szerint rendezte a fürdőzését, sokan azt tartották egészségük számára üdvösnek, ha szervezetüket a hőhatások hirtelen változásainak teszik ki, ezért hol a forró vízből a hidegbe, hol a hidegből a forróba merültek, s ezt így folytatták ameddig jónak látták.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

 

Napi wellness ajánlatunk

Kék Duna Igazgyöngye

Akik szeretik a meleget, páratlan élményben lesz részük. Az indiai ayurveda masszázs egyedi mozdulataihoz társítjuk a meleg lávakövekkel való fantasztikus élvezetet nyújtó masszázst! Alapos és egyben kényeztető masszázs a test egész felületén. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, az ízületekre és az izomzatra.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve

Hossza: 30 km
Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00      Piaclátogatás (egyénileg)
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00      Vizi torna
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest