II. évf. 316. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Hortenzia és Gergő  nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, eső, zápor több helyen, több alkalommal is kialakulhat, sőt reggel – főként a Dunántúl középső tájain – egy-egy zivatar sem kizárt. Északnyugaton és délen, délkeleten élénk lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban a többfelé párás, ködös időben 5-9, míg délután 8-14 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A világ legjobb teniszjátékosai napi öt órát gyakorolnak, hogy tökéletesítsék játékukat. A zen mesterek szüntelenül elméjük lecsendesítésére törekszenek, a balerina az egyensúlyérzékét fejleszti, a pap állandó lelkigyakorlatot végez. Minden hivatás végtelen lehetőség a tökéletesség elérésére…” /Irvin David Yalom/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió (október 23. – november 21.)

Ki gondolná, hogy a Skorpió jegy az egyik legérzékenyebb jegy az összes közül? Ezt a fajta érzékenységet, ami ellentmondásos, (kívülről keménynek látszanak) legjobban csak is egy Skorpió képes megérteni, ezért is igaz az, hogy a Skorpió-Skorpió párosok a legjobbak együtt. Természetesen óriási ellentét is ki tud alakulni közöttük, hiszen vannak annyira szélsőségesek, hogy vagy gyűlölnek, vagy szeretnek, átmenet nincs.  Egy Skorpió mindenét képes odaadni annak, akit kiválasztott, legyen az férj, barát, gyerek, és ha meg kell őket védeni, nem ismer akadályokat. A türelem semennyire nem erős oldala, 10-ig meg kell tanulniuk elszámolni. A Skorpió marását vélhetően már mindenki ismeri, kegyetlen tud lenni, ha sérelem éri. Ha megbántva érzi magát, nem mutatja ki nyíltan, kivárja az időt, ha kell, éveket is, hogy megbosszulhassa. Bár nem szereti a változásokat, makacsul ellenáll, mégis képes a megújulásra. Bármit képes megtanulni, a mélyére ásni és elsajátítani, az emberek veséjébe lát. Szeret kisajátítani, elengedni viszont képtelen. A legösztönösebb jegy, amely nem kíméli sem magát sem másokat: könnycsepp, harc, szenvedély és szenvedés nélkül nem élet az élet mellettük.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szirb Sándor recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Egykori feljegyzésekből értesülünk arról, hogy számos rabszolga állt a fürdőkben a vendégek rendelkezésére. A jól átgondolt építészeti tervek arra is biztosítottak lehetőséget, hogy a kiszolgáló személyzet a fürdőtermektől elkülönítve dolgozzon, ne zavarják a vendégek szórakozását. Rendszerint a földszinti traktusokban találhatók a törülközőkkel, illóolajokkal felszerelt és vendégekhez siető személyzet tagjai. Az auktorok sorai utalnak az ételek és italok esetenkénti egészségtelen túlfogyasztására is. Seneca a gyomorbajig fokozódó szertelen ivás, valamint a túlzott izzasztás ártalmairól szól. Egyenesen „bűn” a sok evés, vagy ahogy a továbbiakban Plinius írja, hogy nem ritka az olyan esetek száma sem a fürdőkben, amikor a fürdőzők túlzott ásványvíz fogyasztásának következményeiként fellépő puffadás ellensúlyozására körkötéseket alkalmaznak. Nero éjszakába nyúló lakomái közben többször talált felüdülést és egyben kijózanodást a felkeresett fürdőkben. Hasonlókat más császároknál is említenek a források.

Környékbeli programajánló

Népmesekincstár-Bajzáth Mária

Szeretettel meghívjuk 2014. november 17-én 17 órától Bajzáth Mária előadására, melynek témája a népmesék pedagógiai és pszichológiai hatása.
Helyszín: Skarica Máté Városi Könyvtár, Ráckeve, Kossuth utca 9.

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

 

Napi wellness ajánlatunk

Avokádó masszázs Jupiter kedvére

A mediterrán éghajlaton honos növény terméséből kinyert vitaminokban gazdag olaj. Ajánljuk érzékeny és normál bőrre.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve

Hossza: 30 km
Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00      Vizi torna
12.00 –  13.00     Római gyermek vízi játék
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
14.00 – 14.30      Római ízvilág bemutató
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00      Filmvetítés
         – 23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest