II. évf. 318. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Erzsébet, Zsóka és Liza nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán többfelé, főként az északi, a középső és keleti tájakon alakulhat még ki eső, zápor. Sok lesz felettünk a felhő, később azonban nyugaton szakadozni kezdhet a felhőzet. Késő délutántól megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalra 4 és 8°C közé hűl a levegő, a csúcshőmérséklet 8 és 13°C között várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Egész életemben ismertem a fájdalmat, de ez most számomra is újdonság. Nem rossz vagy csúnya dologból született. Ezt a fájdalmat a szépség kovácsolta (…). Ezt a fájdalmat magamhoz ölelem. Két kézzel kapaszkodom bele, olyan erősen, ahogy csak bírok, mert sosem akarom elfelejteni a szerelmet, amit iránta érzek. Ez a szerelem számomra örökké ilyen marad: A fájdalom szépsége.” /Georgia Cates/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Skorpió, mint szülő (október 23. – november 21.)

Legtöbbször igen figyelmesek és odaadóan gondoskodnak a gyerekükről. Nagyon ragaszkodnak, nehezen viselik el egy lelkes nagyszülő jelenlétét, akitől irigylik a gyerek figyelmét. Legnagyobb hibájuk a túlzott ambíció és a türelmetlenség. Általában sokat követelnek a gyereküktől, és rosszul viselik, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők azt szeretnék. Örömmel hallgatják meg csemetéjük gondjait-bajait, de szélsőséges esetben túlságosan kíváncsivá válhatnak, és minden apró titkát tudni akarják. Képtelenség őket bármiről is meggyőzni, mindenáron ragaszkodnak ahhoz, amit helyesnek vélnek. Gyakran manipulálják gyermeküket, az érzelmi zsarolástól sem riadnak vissza. A Skorpió szülők határozottak és erősek, akik biztonságot kínálnak gyermekeik számára, bármi áron megvédelmezik őket. Nemcsak az emberekkel képesek harcba szállni, hanem külső körülményekkel is: rengeteg munkával, de megteremtik az áhított életkörülményeket. A Skorpió jegyű szülők nagyon karizmatikusak, és időnként az egész családot képesek manipulálni.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bobek Ágnes, szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A gyümölcsöknek valóságos kultusza volt az ókori Rómában. Nagyon sokféle almát és körtét termesztettek, az utóbbi volt a kedveltebb. Készült belőle befőtt, lekvár, sőt bor is; sütötték hamuban, főzték mézben és természetesen aszalták is. Plinius 23 alma- és 38 körtefajtáról tud Itáliában. Kedvelt és elterjedt volt a szilva. A cseresznyét a híres hadvezér és ismert ínyenc, Lucullus (Kr. e. 117-56) hozta be Itáliába, mégpedig kitűnő fajtákat sikerült választania. Az őszi- és sárgabarack későn, csak a császárkorban honosodott meg Itáliában. Ősidők óta termesztették viszont a szőlőt, a fügét és az olajbogyót.

A narancs és a citrom valószínűleg később honosodott meg. Általános szokás volt a rómaiaknál ajándékba gyümölcskosarat vinni, szívesen adták ezt egymásnak a szerelmesek is. A mezőgazdasági szakírók (Cato [Kr. e. 234-149], Varro [Kr. e. 116-27], Columella [Kr. u. 1. sz.]) számos hasznos tanáccsal szolgálnak a gyümölcsök felhasználását és konzerválását illetően.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hajdú Steve-1-600

 

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Somlyó-sziget – Dömsöd – Dömsödi nyaralósor – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve

Hossza: 30 km
Nehézségi fok: könnyű, a Duna partján haladó, kellemes útvonal
Jellemzője: tartalmas, szép, látnivalókban gazdag útvonal, amely könnyen biciklizhető és a hosszabb túrákat kedvelőknek is megfelelő lehet. Az útvonal körbekerekezése az egész család számára izgalmas egész napos program.

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

 Mai programajanlatunk-szerda

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest