II. évf. 323. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Emma és Virág nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn keleten, északkeleten süthet ki a Nap hosszabb időre, máshol viszont erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző. Késő délutántól nyugaton, északnyugaton kisebb eső is kialakulhat. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. Reggel többfelé kialakulhat pára, köd. Hajnalban -3, +2, napközben 4-9°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nagy bátorság kell a segítségkéréshez. (…) Szeretjük a problémáinkat magunk megoldani, és úgy tekintünk a makacsságra, mintha az jó tulajdonság lenne. Néha azonban egyszerűen túl nagyok a kihívások. Legyen tisztában a korlátaival, és tartsa tiszteletben azokat! Nincs semmi rossz abban, ha szükség esetén segítséget kérünk…”/David B. Agus/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

A jegy uralkodó bolygója a Jupiter. Alapvető tulajdonsága, hogy mindent nagyban csinál: ha érez, nagyon mélyen érez, ha boldog, kirobbanó az öröme, ha akar valamit, azt nagyon akarja, és óriási benne a kitartás. A Nyilas álmodni is nagyban álmodik: merész ötletei vannak, a nulláról képes elindulni, és mindent elkövetni, hogy elérje a célját. Sok új és jó gondolata van, amit főleg karrierjében, illetve életének abban a szakaszában tud kihasználni, amikor fiatal felnőtt, és kialakítja az életét. A Nyilasok szociális lények, szeretnek társaságban lenni, és nagyon könnyen barátkoznak. Új ismerőseik azt érezhetik, már ezer éve jó barátok, hiszen a jegy szülöttei rövid idő alatt megnyílnak, és közel engednek magukhoz másokat.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bucsi Barbara Kitti felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A fürdők építésében a korai császárkorban következett be változás. Ekkoriban jelentek meg a közös terek, átjárhatóbbá váltak a különböző helyiségek. Martialis egy alkalommal ki is mondja, hogy a nők használják a fürdőket. Arra még később visszatérünk, hogy konkrétan milyen nőkre is utalt. Plinius pedig azokat a nőket szidja, akik mindennél többre tartják az ezüstöt és még kádjukat is ebből készíttetik.

A Kr. u. II. század elejétől érzékelhető az egyértelmű váltás a korábbi szegregációs gyakorlatról a koedukált fürdőzés felé. Gazdagabb nők megtehették, hogy eljárjanak fürdőbe, rabszolgáik kíséretében. Ezt igazolja a régészet is, mivel a korábbi kettős kialakítású fürdőket felváltották a közös helyiségek. Éles változás történt Hadrianus idejében, aki intézkedést hozott, melynek értelmében nem fürödhetnek együtt nők és férfiak. Ez a szöveghely egyértelműen fogalmaz, de a filológusok rendszeresen kritizálják hitelességét. Továbbá a régészeti feltárások alapján kijelenthető, hogy nem változott meg a fürdők szerkezete sem.

Környékbeli programajánló

Ráckevei református templom

A ráckevei reformátusság történetének legkiemelkedőbb személye Szegedi Kis István prédikátor, aki minden túlzás nélkül, az egyik legnevesebb magyar kálvinista prédikátornak mondható. Munkásságának jó részét Szegeden, Szolnokon, Cegléden és itt, Ráckevén végezte. Mai napig híres az 1565-ben történt ráckevei pápista-kálvinista hitvita, amikor Szegedi Kis István vitába szállt Panthanus Serphantine, olasz katolikus baráttal, ahol a katolikus szerzetes feldühödötten megadta magát és vitairataival, könyveivel együtt kivonult a templomból.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hevesi post-1

 

Napi wellness ajánlatunk

Szépség masszázs Vénusz istennő módjára

A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj puhítja, táplálja és védi a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

 Mai programajanlatunk-hétfő-1

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest