II. évf. 324. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Katalin, Katinka és Liza nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden virradóra északnyugat felől csapadék érkezik, északon, északkeleten havas eső, hószállingózás, helyenként gyenge havazás, másutt elszórtan kisebb eső kialakulhat. Napközben az ország legnagyobb részén marad a felhős, borongós, párás idő. Hajnalban -3, +3°C, napközben 1-7°C várható, északon, északkeleten lesz a hidegebb idő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Mindig jólesik a lelkemnek, mikor fiatal embereket látok úton, akár vasúton, akár országúton. Ezek azért utaznak, hogy lássanak. Föl vannak szerelve földképpel, messzelátóval, kalauzkönyvvel, jegyzőkönyvvel s a szemükben az élet szeretete mosolyog. De vajjon van-e köztük csak egy is, akit akár a szülők, akár a mesterek megtanítottak volna látni?” /Gárdonyi Géza/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

Hamar el tudja veszíteni az érdeklődését, és új kalandokba kezd. Lelkesedni tudása irigylésre méltó, az optimizmusáról már ne is beszéljünk! Remek komika, aki sokszor inkább viccesen éli meg az életet, mintsem, hogy túl komolyan vegye azt. Ezért aztán nehéz őt komolyan venni, mégis kiváló beszélgető partner, szellemi társ, aki nem ijed meg a váratlan helyzetektől, könnyen feltalálja magát. A többi tüzes jegyhez hasonlóan, szeret a középpontba kerülni, társasági lény, aki nem szeret egyedül lenni. Az érzelmek kimutatását könnyebben elbagatelizálja, minthogy ki tudná mutatni.  Képes megjátszani magát, kényszeressé válni, e mögött a látszólag felszínes viselkedés mögött két ok is húzódhat: egyrészt nehezen tud alkalmazkodni, másrészt nem akarja, hogy kiderüljön gyengesége. A mértékletesség megtanulása minden Nyilas számára tanulandó életfeladat. A túlzások az alaptermészetéhez tartoznak. Képes eltúlozni, felmagasztalni saját képességeit, gondolatait büszke saját véleményére.

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Winkler Adrienn, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Akárcsak a lakás és bútorok fényűzésére, az élelmezésre is kihatott a sullai háborúk keleten szerzett tapasztalata, a hirtelen gazdagodás. Az étkezés fényűzését nemcsak a gazdag lovagok és senatorok, de a módosabb polgárok is megkedvelték. Addig nem ismert ízek csiklandozták a rómaiak ínyét, a finomabb, változatosabb étkezést már nem tartották luxusnak, sőt egyre inkább követelték az ételek bonyolultabb elkészítésének módját, szemet örvendeztető, ingerkeltő tálalást.

A római birodalom minden tájáról, sőt a birodalom határán túl levő országokból is érkeztek különleges fűszerek, gyümölcsök, baromfi. A régi rómaiak sok olyan élvezeti cikket, élelmiszert nem ismertek, amelyek ma szinte hozzátartoznak mindennapi életünkhöz.

Ismeretlen volt a kávé, kakaó, csokoládé, cukor, vanília, a pulyka, narancs, banán, tea és természetesen a dohány. A burgonyát csak jóval, évszázadokkal később honosították meg Európában, a rómaiak a vajat csupán kenőcsök készítésére használták.

Környékbeli programajánló

János Vitéz díszkút

1999-ben készült díszkút a historizmus jegyében, Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.
Helyszín: 2300 Ráckeve, Szent István tér

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Hevesi post-1

 

Napi wellness ajánlatunk

Frissítő masszázs

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajanlatunk-kedd 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest