II. évf. 327. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Stefánia nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken folytatódik a borongós, szürke, párás, helyenként ködös idő, többfelé várható kisebb eső, az ország északi, északkeleti harmadában ónos eső, havas eső, északkeleten kisebb havazás is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -4 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 0-5°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az út nem az ajtón túl kezdődik… Hanem éppen ott, ahol állsz. A lábad alatt. És ha nem lépsz, akkor az ajtóig sem jutsz el. Lehet, hogy kevésnek érzel egy lépést, de ha azt sem teszed meg, sosem látod meg az utat az ajtón túl. És a holnapot sem. Mert a holnap sem “majd” kezdődik, hanem most. Ma. Minden holnap a mában indul, és lehet, hogy kevésnek tűnik a mai tett, de holnap látod az eredményét. A mai “kevés” a holnap “mindene” lesz. Csak indulni kell. A mában. Az ajtó felé. A holnap felé…” /Csitáry-Hock Tamás/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

Sok minden terelheti el a figyelmedet a héten, de neked a céljaidra kell összpontosítanod. Bármennyire csábító is most egy kicsit letérni az útról, maradj a kijelölt ösvényeden, mert sokat haladhatsz ezen a héten.

Szerelem: Ne várj el a másiktól olyat, amit te ne tennél meg érte. Tartsd szem előtt, hogy mindenkinek szüksége van egy kis szabadságra, még a legerősebb kapcsolatokban is.

Karrier: Ha nem vagy tisztában valamivel, akkor nem is meglepő, ha elsőre nehézséget okoz az elvégzése. Ne add fel, legközelebb már minden gördülékenyebben megy majd.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A legtöbben az ebéd (prandium) elköltése után aludtak egy-két órát, utána megfürödtek, s frissen, éhesen telepedtek le a napi fő étkezéshez, a cenához. A római férfi, ha csak tehette, fekve étkezett. Az asztalt hármas kerevet vette körül, a negyedik oldal a felszolgálók, a rabszolgák számára szabadon maradt. Az asszonyok ülve ettek, megszólták azt a nőt, aki férfiak közé a kerevetre heveredett, hogy együtt fogyassza a cenát. (Ilyenkor, az elfogyasztott bor hatása alatt, sem a férfiak, sem a nők nem viselkedtek valami tartózkodóan, ami nem vált éppen egy jóhírű nő előnyére. Ennek ellenére nem volt ritka, hogy szabadabb szellemű asszonyok a férfiak között, fekve fogyasztották el estebédjüket.) A hagyományos cena tojással kezdődött, és gyümölccsel, almával fejeződött be, innen származott az étlap ismert elnevezése, ab ovo usque ad mala. Rendszerint délután öt-hat órakor láttak az estebédhez, elegánsabb emberek, nők könnyű ruhában étkeztek, finom szandállal lábukon. De ha hamar beesteledett és a cena olykor három óra hosszat is eltartott, akkor a hatalmas kandelláberekre függesztett nagy olajmécsesek olyan meleget árasztottak, hogy az ételtől, italtól már amúgy is bemelegedett férfiak több ízben is öltönyt váltottak.

Környékbeli programajánló

Adventi Fények Ráckevén

Helyszín: Skarica Máté Városi Könyvtár mögötti parkoló Ráckeve, Kossuth Lajos utca 9.
Időpont: 2014. november 28. 17:00
Program: Szadai József polgármester megnyitó adventi köszöntője, majd a fények ünnepélyes felkapcsolása, Adventi műsor. A programot adventi forgatag és vásár, valamint a helyi éttermek kitelepülése színesíti!

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

 

 fekete pentek-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Sport masszázs

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát, s a sportsérülések utáni gyógyulási időt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 Mai programajanlatunk-pentek

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest