II. évf. 328. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Taksony és Brenda nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szombaton folytatódik a többnyire borongós, szürke idő, kisebb eső többfelé, míg esetleg ónos eső, havas eső vagy fagyott eső eleinte főként az ország északi, északkeleti részén alakulhat ki. Hajnalban -2 és +2°C közé hűl a levegő, elsősorban északon-északkeleten fagyhat, napközben 1-7°C-ra számíthatunk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Néha csak légy laza, meggondolatlan, tegyél olyat, amit addig soha, mert azokra a pillanatokra fogsz emlékezni. Azokra, amikor kiléptél abból, amiben eddig voltál, és megmutattad, hogy jóval több van benned, mint a hétköznapjaidban. Onnantól, hogy ezt egyszer, legalább egyszer kipróbáltad, biztos lehetsz benne, hogy csak arra fogsz vágyni, hogy újra meg újra ilyen pillanataid legyenek.” /Oravecz Nóra/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

A Nyilas férfiak sokszor elbűvölőek. Sokoldalúak, okosak és humorosak. Egyik leginkább meghatározó jellemzőjük a nyughatatlan kalandvágy és a felfedezőkedv, mely elsősorban intellektuális szinten, olykor a fizikai veszély keresésében nyilvánul meg. Ezeknek köszönhetően pedig a Nyilasok gyakran bőséges élettapasztalattal rendelkeznek már fiatalon, és egy-egy választott terület igazi szakértőjévé válhatnak

Kockázatok: A Nyilas férfi nehezen tud sokáig egy helyben, ugyanabban a helyzetben maradni, és aligha érzi teljesnek az életét a megfelelő adag kockázatvállalás nélkül. Nem jön zavarba akkor sem, ha hódításról van szó, ilyenkor igazi hősszerelmessé válik. Ha a terem legszebb nőjét senki nem meri megszólítani, szinte biztos, hogy a Nyilas férfi lesz az első, aki odamegy hozzá, és nem ritkán sikerrel is jár, jellemzően a humorával veszi le a lábáról a választottat.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Az i. sz. III. század elején, közel harminc esztendeig dolgoztak az óriási, addig még csak el sem képzelt kiterjedésű közfürdőn, amelyet már Septimius Severus alatt kezdtek el építeni, de Caracalla felavatási ünnepsége ellenére is, csak Alexander Severus uralkodása alatt fejezték be. Ezt a fürdőt a Porta Capena közelében, 108 900 m2 nagyságú területen építették, addig még nem látott fényűzéssel rendezték be, mozaikpadlók, nagyszerű szobrok, különböző színű és erezetű márványburkolat, oszlopok váltakoztak egymással, nagy úszómedence, sportpályák, oszlopcsarnokok, étterem, könyvtár, mindez megvolt ebben a nagyszerű fürdőben. (Caracalla thermáinak romjai ma minden ékességüktől megfosztottan meredeznek, de méreteik, még ma is ámulatba ejtik a nézőket.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600 

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00      Piaclátogatás (egyénileg)
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
14.30 – 15.00      Vizi torna
16.00 – 18.00      Szauna program
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest