II. évf. 332. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Ferenc, Olívia és Xavér nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán borult, párás időre számíthatunk. Elszórtan fordulhat elő szitálás. A csúcshőmérséklet 5 fok körül alakul.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Mindannyian a véletlen kezében vagyunk, és ő úgy bánik velünk, mint a sakkfigurákkal, ha akar, lelök a tábláról, ha akar, egymás mellé tol bennünket. A véletlen kormányoz mindent, a háborút is, a szerelmet is.” /Jevgenyij Alekszandrovics Jevtusenko/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

Hamar el tudja veszíteni az érdeklődését, és új kalandokba kezd. Lelkesedni tudása irigylésre méltó, az optimizmusáról már ne is beszéljünk! Remek komika, aki sokszor inkább viccesen éli meg az életet, mintsem, hogy túl komolyan vegye azt. Ezért aztán nehéz őt komolyan venni, mégis kiváló beszélgető partner, szellemi társ, aki nem ijed meg a váratlan helyzetektől, könnyen feltalálja magát. A többi tüzes jegyhez hasonlóan, szeret a középpontba kerülni, társasági lény, aki nem szeret egyedül lenni. Az érzelmek kimutatását könnyebben elbagatelizálja, minthogy ki tudná mutatni.  Képes megjátszani magát, kényszeressé válni, e mögött a látszólag felszínes viselkedés mögött két ok is húzódhat: egyrészt nehezen tud alkalmazkodni, másrészt nem akarja, hogy kiderüljön gyengesége. A mértékletesség megtanulása minden Nyilas számára tanulandó életfeladat. A túlzások az alaptermészetéhez tartoznak. Képes eltúlozni, felmagasztalni saját képességeit, gondolatait büszke saját véleményére.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera, mosodás munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A nyitvatartási időre vonatkozóan Vitruvius leírása jó tájékoztatást ad. Szerinte legelőnyösebb a déltől estig tartó fürdési idő. Ajánlatos a caldariumot már eleve úgy felépíteni, hogy tájolása délnyugati legyen, hogy a lehetséges legtöbb napenergiát befogadhassa. Ezt a szabályt általában betartották a birodalom területén épített fürdőknél.

Aquin-cumban a Thermae maiores tájolása is dél-délnyugati. Az ókori források több helyen leírják, hogy a nyitvatartási idő meglehetősen hosszú volt. Virradattól a nap hetedik órájáig (13 h) a nők fürdési ideje, a férfiaké viszont a nap nyolcadik órájától (14 h) éjjel a második óráig (20 h) tartott. Ez a szöveg egyben a férfiak és nők egyértelműen külön történő fürdésére utal.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac 

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Homoktövisolaj: táplálja és erősíti a hámsejteket, gyorsítja a regenerációs folyamatokat. Gyulladás gátló hatású. Véredényekre, szövetekre pozitív hatása van.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

Szállodánkban ingyenesen kerékpározási lehetőséget biztosítunk Vendégeink részére. A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

 Mai programajanlatunk-szerda

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest