II. évf. 337. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Mária, Marion és Emőke nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn reggel még országszerte, napközben egyre inkább a Dunától keletre alakulhat ki újabb eső, a hegyekben havas eső, havazás, miközben nyugat-északnyugat felől délután már megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A Dunántúlon és a Duna vonalában élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 0- +5, délután 3-7°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja… a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le – az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel.” /Osho/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas nő,mint anyuka (november 22. – december 21.)

Tervek, tanulás és tehetség. Ez a három dolog, amit a Nyilas elvár a gyerekeitől. Persze mindezek mellett fontos az önállóság és a kreativitás is. Épp ezért a Nyilas anya mindent megtesz, hogy senki, esetleg még ő maga se szólhasson bele a gyerekei életébe. Szereti nézni, ahogy a kicsik egyénisége kibontakozik. Ugyanakkor a tanulásban hajlamos követelni és minden nap (még a középiskolában is) kikérdezni a leckét. Ez talán egy kicsit túlzás, nem? Mindezek mellett a gyerekeket a Nyilas anyák az élet élvezetére és a kultúra szeretetére nevelik.

Hogyan bánj a Nyilas anyával? Szervezz közös kulturális kalandokat, ha pedig nagy bejelentésre készülsz, vagy egy rázós témát akarsz megbeszélni, a legjobb, ha egy drága étterembe vagy egy különleges kiállításra viszed, és ott estek túl a mondandódon. Igaz, ez esetben nem biztos, hogy meghallja majd.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A büfékben és lacikonyhákban állva fogyasztottak. Asztalnál a cauponában, a kocsmában szolgáltak ki. Az ókorból ránk maradt korabeli irodalom egyik leggyakoribb témája a kocsma-jelenet, szépírók, költők, filozófusok kritikusan, vagy humorral ábrázolják az itteni szórakozásokat. Az étkezéshez ugyanis zene, tánc, kockajáték is társult.

A kocsmajelenetek ábrázolásának egész sora ismeretes a művészi kivitelű festményektől az egyszerű karcolatokig. A terítékről, s a feltálalt ételekről is tájékoztatást nyújtanak. Hiteles információként szolgál pl. egy ostiai – Róma kikötője – felirat is, amelyet egy kocsma bejárata mellé festettek a falra, s a napi menüt, a napi ételajánlatot tünteti fel: „ABEMUS IN CENA / PULLUM, PISCEM, / PERNAM, PAONEM / BENA TORES.” 

A négy-soros étlap némi tájszólással vacsorára csirkét, halat, sonkát, kenyeret, és jó étvágyat kíván.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

Mai programajanlatunk-hétfő-1

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest