II. évf. 338. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Natália és Natasa nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Éjszaka az északkeletei, a középső és a nyugati területeken várható eső, helyenként havas eső vagy hó. Kedden északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de elszórtan még kialakulhat kisebb eső, a Mecsekben havas eső, hószállingózás. Szeles időben lesz részünk. Délután 2-6 fokra készülhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A béke olyan, mint a szivárvány, a földön nyugszik, de íve vége a mennybe vész. Az égbolt fényében fürdik, könnyek és felhők között ível a magasba, de az örök Nap sugara tükröződik benne (…).
Az ilyen béke (…) a lélek mosolya, a halhatatlan, távoli fény végtelen áradása…” /Edward Bulwer-Lytton/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

A nyilas latin neve: Sagittarius. A Nyilas ura a Jupiter. A rómaiak Jupitert Zeusszal, a görög Pantheon főistenével azonosították. A görög mitológiában a kentaur a Nyilas csillagzat hagyományos jelképe. A kentaurok félig ember, félig ló testű lények, hegyek és erdős ligetek szilaj, fékezhetetlen természetű lakói. Ixion és egy felhő egyesüléséből születtek. A felhő Zeusz parancsára magára öltötte Héra alakját, akire Ixion szemet vetett. A kentaurok halandó lények, Kheirón kivételével. Őt azonban fájdalom gyötri, mert véletlenül eltalálta Héraklész nyila, ezért meg szeretne halni, lemond halhatatlanságáról. Különös helyet foglal el Kheirón alakja mind az antikvitásban, mind pedig a kozmológiai munkákban. Megjelenik az állatövi jegyek között, mint a Nyilas csillagzat jelképe. A nyilas szakasz lényege a tanulás, kezdeményezőkészség, kibontakozási vágy, példaképek követése. A Nyilas a legnagyobb tökéletességre tör célzása közben. A nagy célt tartja szem előtt: állatból emberré akar lenni. A kentaur, a félig ember félig ló formájú teremtmény szellemében már ember, ugyanakkor még benne lakoznak állati ösztönei, érzéki vágyai, köztük a belső gőg.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Winkler Adrienn, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

A hivatalos kiküldetésben lévő állami hivatalnokok, vagy a császár engedélyével utazó hadseregszállítók, bankárok, magas rangú tisztviselők vendégházakban kaptak szállást és ellátást. Gorsiumban a főutcáról nyílt egy ilyen vendégház, ahol többek között az évenként megtartott tartománygyűlésre érkezett pannóniai polgármesterek, a városok vezetőségének más tagjai, a papi testületek tagjai, s mindenekelőtt a helytartó hivatalának, officiumának illetékesei laktak itt az ülések idején.

Minden rendezvény alkalmával, s fokozottan érvényes ez a császárlátogatásokra, a kíséret és a szolgasereg elszállásolása és étkeztetése jelentette a fő gondot, amit jó szervezéssel és nagy gyakorlattal lehetett csak megoldani. A pannóniai emlékek bizonyítják, hogy a kényes ízlésű vendégsereg terítékéhez luxusnak számító drága import edényeket is használtak.

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Somnus levendulás álommasszázsa

Enyhíti az izomfájdalmakat, fokozza a testi-lelki frissességet, fertőtlenítő, gyulladás csökkentő hatása van, antibakteriális, feszültségoldó, nyugtató hatású, enyhíti a fejfájást, megszünteti az alvás zavarokat, erősíti az immunrendszert, relaxál, regenerál.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción.

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

 

Mai programajanlatunk-kedd 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest