II. évf. 339. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Judit és Loretta nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán északnyugat felől tovább csökken, majd este újra megnövekszik a felhőzet, de napközben szinte mindenhol számíthatunk napsütésre. Reggel országos fagy lesz, délután 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

Ó, a képzelet hatalmas adomány! A leghatalmasabb valamennyi között a földön. Akinek Isten megadta ezt, annak mérhetetlen, legyőzhetetlen erőt adott. Azt nem lehet tönkretenni, megölni, megfojtani, agyonverni. Az is szenved – mint ahogy én is szenvedtem, és szenvedek ma is és a jövőben is még sokat -, de az csak tisztább és jobb lesz, emberebb ember lesz. Akinek képzelete van, gúzsba kösse, bilincsbe verje bár bármilyen földi hatalom, szelleme töretlenül, tisztán szárnyal a magasba. Annak csak a testét lehet eltiporni, a lelkét soha. /Végh György/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

A jegy uralkodó bolygója a Jupiter. Alapvető tulajdonsága, hogy mindent nagyban csinál: ha érez, nagyon mélyen érez, ha boldog, kirobbanó az öröme, ha akar valamit, azt nagyon akarja, és óriási benne a kitartás. A Nyilas álmodni is nagyban álmodik: merész ötletei vannak, a nulláról képes elindulni, és mindent elkövetni, hogy elérje a célját. Sok új és jó gondolata van, amit főleg karrierjében, illetve életének abban a szakaszában tud kihasználni, amikor fiatal felnőtt, és kialakítja az életét. A Nyilasok szociális lények, szeretnek társaságban lenni, és nagyon könnyen barátkoznak. Új ismerőseik azt érezhetik, már ezer éve jóbarátok, hiszen a jegy szülöttei rövid idő alatt megnyílnak, és közel engednek magukhoz másokat.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bobek Ágnes, szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Kr. e. 19-ben felavatták az Aqua Virgo-t, ez biztosított vízutánpótlást az Agrippa által a Marsmező nyugati részén alapított fürdőhöz. Ez volt Róma első nyilvános fürdője. A kertek, az úszómedencéül szolgáló mesterséges tó (stagnum Agrippae) és a sportlétesítmények egy görög város gymnasion-jára emlékeztettek.

A fürdő a Monumenta Agrippae közepén helyezkedett el, tőle keletre a Saepta Iulia, északra a Panteon, távolabb keletre a babérfáiról híres Campus Agrippae, illetve az Agrippa testvéréről elnevezett Porticus Vipsania, nyugatra Agrippa villája istállókkal, és ”lógyakorlópályák”.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Svéd masszázs

A masszázs folyamatok a testre korlátozódnak le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására. A masszázs elősegíti a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását, az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

 Mai programajanlatunk-szerda

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest