II. évf. 340. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Árpád nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, északkeleten havas eső, hószállingózás, kezdetben viszont néhol ónos eső is eshet. Időnként megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -5, +1, délután 2-6°C valószínű. Reggelre néhol pára, köd képződhet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A fiatalok gyakran tesznek szert elődeiknél magasabb képzettségre, és kiválóan eligazodnak a modern média világában. Pillanatok alatt kikeresnek bármit az interneten.
De ha a bölcsesség valóban arról szól, hogy jobban el tudunk igazodni az élet bonyolult kérdéseiben, illetve jobban tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor az éveknek igenis megvan a maguk súlya és jelentősége…” /André Aleman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

A Nyilas szimpatikus, nyílt, szabad és élénk, igazán kedélyes. Nagylelkű és segítőkész, emberbarát, mély igazságérzettel és vallásossággal. Nagy megértés él benne a fegyelem, autoritás és tekintély iránt. Hívő, bizalommal teli, odaadó természet. Hitével el tud távolodni a neki kényelmetlen valóságos helyzettől, és a világot – csodálatosképpen, óriási optimizmusával és lelkesedni tudásával – rózsaszínű szemüvegen át tudja látni. Ritkán néz az adott tények mélyére, melynek realitását sokszor tagadja, vagy egyszerűen nem ismeri el.
A számára kényelmetlen, kritikus véleményeket kikerüli, mert gyakori csalódása ellenére csak saját, kétséges inspirációját óhajtja követni. Kimondottan idealista, majdnem semmiféle emberismerettel nem rendelkezik, tehetségében egyoldalú. Sokoldalúság felé törekszik, de ezt nem éri el. Vidám, élénk természete van, kápráztató társaságbeli tulajdonságai. A Nyilas kellemes, kitartó és érdekes elbeszélő. Sohasem játékrontó. Erős impulzivitással rendelkezik, mely a szív megmozdulásait követi, az ésszerű megfontolások csak később következnek.

 

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szappanos Zsolt, szakács kollégánkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Napi érdekesség a római életről

Pompejiben körülbelül 40 pékműhely működhetett, egy sütöde 500- 700 embert látott el kenyérrel. Gyakran ugyanabban a házban volt megtalálható a malom, sütöde és a bolt. Mivel a szélmalmot még nem ismerték, a vízimalmot használták- vízi nimfák, hajtják a súlyos malomköveket,- ezért volt lehetséges egybe építeni a malmot a sütödével. A kovászolt kenyeret egészségesebbnek tartották, mint a kovásztalant. A kovász alatt, régebbi, savanyított tésztát kell érteni. A kenyértésztát kézzel dagasztották, de nagyobb pékségeknél dagasztógépeket is használtak. Ez a dagasztógép a Pompejiben fennmaradt festményeken is látható. A kemencét két részre osztották, volt egy kenyérdagasztó része és egy kenyér raktár része. Pompeji egyik legnagyobb sütödéjének a részei: őrlőhelyiség, istálló, kemence, dagasztóműhely, kenyérraktár, rabszolgák lakása és a kenyérboltok.

Környékbeli programajánló

Téli Életmód Nap – A belépés díjtalan.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos  termékek kiállítása és vására.

Helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Szigetszentmiklós, Tököli út 19.
Időpont: 2014. december 11. 13:00-20:00

Programok:

13.00 Kreatív Kézműves Kör – Karácsonyi ajándékötletek
14.00 Immunerősítő teák  testnek – léleknek  „Sárgaházi” Teaház
15.00 „Tudatos táplálkozás” -praktikák, ötletek, receptek
16.00 „Mi van a derékfájás hátterében? –  A korosodó gerinc változásai, Megelőzés a manuálterápia segítségével.
17.00 „Patika a kaptárból- Gyógyítás MÉZZEL tetőtől talpig” A Propolisz, méhviasz, méz virágpor használata a mindennapokban.
17.30 Élj 100 évet egészségesen a „3-1-2 Meridián torna segítségével!
18.00 Életmódváltó Klub  A kopogtató módszer és a stressz”

[templatic_msg_box type=”alert”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

szilveszter-2-600

Napi wellness ajánlatunk

Lucifer pokolian frissítő masszázsa

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

 

Mai programajanlatunk-csutortok 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest