II. évf. 344. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Valér és Detre nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn erősen felhős, borongós idő várható, többfelé párás, ködös tájakkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon még élénk lehet a délnyugati szél. Délnyugaton ismét 10°C fölé emelkedhet a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Mindenki eltéved egyszer. Vannak, akik rossz vonatra szállnak, rossz helyen fordulnak be az úton, félrelépnek a sötétben, gödörbe esnek, rossz emeleten lépnek ki a liftből, vagy eltévednek az uszodában, amikor fáradtan keresik a partot a folyton mozgó emberfejek között. Minden eltévedés a káosz létét bizonyítja, a világ játékos-gonosz fintorral csavarodik egyet, ami kívül volt, az belülre kerül, ami belül volt, az lesz a különleges.
Az ember előbb vagy utóbb megtanulja, hogy a valami, amit térnek nevez, értelem nélküli üresség csupán…” /Havasréti József/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas csillagképének mitológiája (november 22. – december 21.)

A görögök kentaurjaihoz kapcsolható csillagképet már Mezopotámiában is nyilazó emberként képzelték el. A kentaurok közül, akiket vadnak és kegyetlennek tartottak, Kheirón volt az egyetlen bölcs és nagylelkű tanítómester: tanítványait, többek között Akhilleuszt, az orvoslás, az íj, a parittya és a lant művészetére oktatta. Kheirón halhatatlan volt, egy napon azonban Héraklész véletlenül megsebesítette mérgezett nyilával, és Kheirónnak rettenetes szenvedéseket kellett emiatt eltűrnie. Mivel fájdalmai nagyon erősek voltak, Kheirón önként lemondott halhatatlanságáról. Zeusz hagyta őt meghalni és halála után az égboltra helyezte csillagkép formájában.

Napi érdekesség a római életről

A társaságot igen kedvelő rómaiak gyakran rendeztek társas étkezéseket, valóságos lakomákat, amelyek kora délutántól olykor késő éjszakáig eltartottak. A bőséges és fényűző étkezések közti szüneteket különféle szórakoztató műsorszámokkal töltötték ki. A szórakoztatásokról való gondoskodás a házigazda feladata volt, aki ennek a feladatnak igyekezett is minél tökéletesebben eleget tenni. Már a meghívottak listáját is úgy állította össze, hogy minél több elmés társalgó, szellemesen viccelődő „jópofa” legyen közöttük. Róma jellegzetes társaságbeli figurái voltak a „scurra”-k, eredetileg műkedvelő szónokok, később hivatásos mulattatók, akik főleg abból éltek, hogy lakomákra jártak és hangos élcelődésekkel, tréfás ugratásokkal és veszekedésekkel biztosították a vidám hangulatot.

Környékbeli programajánló

„Emlékezzünk a nagy háború ráckevei hőseire és áldozataira…”

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az I. világháború 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállításra. A kiállításon korabeli katonai viseletek, tábori levelezőlapok, képeslapok, háborús kiadványok, dokumentumok, plakátok, fényképek, kitüntetések, fegyverek, tárgyak tekinthetők meg, túlmutatva egy helytörténeti jellegű kiállításon.  A kiállítás 2015. március 31-ig tekinthető meg.

Helyszín: Árpád Múzeum, Ráckeve, Kossuth Lajos u. 34.

[templatic_msg_box type=”success”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

 

Hevesi post-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

 

Mai programajanlatunk-hétfő-1 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest