II. évf. 345. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Post1

2013. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Etelka és Aletta nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden párás, ködös, borongós időre van kilátás az ország nagy részén, északkeleten lehet némi napsütés, majd délután a Dunántúlon és délen, az esti óráktól pedig máshol is elered az eső egy hidegfrontnak köszönhetően. Ezen a napon még nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -1 és +5°C, nappal 4-11°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Mindazt, amit idáig átéltél, azt múltból hozott gondolataid és elképzeléseid alakították. Azok a gondolatok és szavak formálták őket, amelyeket tegnap, a múlt héten, az előző hónapban, tavaly, tíz, húsz, harminc, negyven, vagy akár több éve gondoltál és mondtál, attól függően, hogy most hány éves is vagy. Ez volt a múltad, amelynek egyszer s mindenkorra vége. Ebben a pillanatban csak az számít, amit most gondolsz, hinni s mondani készülsz. Hiszen ezek a gondolatok és szavak fogják formálni jövődet.” /Louise L. Hay/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Nyilas (november 22. – december 21.)

Hamar el tudja veszíteni az érdeklődését, és új kalandokba kezd. Lelkesedni tudása irigylésre méltó, az optimizmusáról már ne is beszéljünk! Remek komika, aki sokszor inkább viccesen éli meg az életet, mintsem, hogy túl komolyan vegye azt. Ezért aztán nehéz őt komolyan venni, mégis kiváló beszélgető partner, szellemi társ, aki nem ijed meg a váratlan helyzetektől, könnyen feltalálja magát. A többi tüzes jegyhez hasonlóan, szeret a középpontba kerülni, társasági lény, aki nem szeret egyedül lenni. Az érzelmek kimutatását könnyebben elbagatelizálja, minthogy ki tudná mutatni.  Képes megjátszani magát, kényszeressé válni, e mögött a látszólag felszínes viselkedés mögött két ok is húzódhat: egyrészt nehezen tud alkalmazkodni, másrészt nem akarja, hogy kiderüljön gyengesége. A mértékletesség megtanulása minden Nyilas számára tanulandó életfeladat. A túlzások az alaptermészetéhez tartoznak. Képes eltúlozni, felmagasztalni saját képességeit, gondolatait büszke saját véleményére.

Napi érdekesség a római életről

A tepidarium (latinul ”tepidus” = langyos) a római fürdő része, egy langyos, vérkeringést kímélő meleghelyiség, melyet a regenerációs fürdők közé sorolnak. A tepidariumot az ókori nyilvános fürdőépítészetben átmeneti helyiségként használták. Ezeket a ”fürdőtemplomokat” az egymást követő helyiségek sora jellemezte: Öltözőszoba (apodyterium), hidegfürdő (frigidarium), langyos átmeneti helyiség (tepidarium), forró fürdő (caldarium) és izzasztófürdő (laconium). A tepidariumban a levegő hőmérséklete 37-39 fok C, a levegő páratartalma pedig 40-60% között van. A falakról és a temperált, jól megépített meleg fekhelyekről, melyek kőből, kerámiacsempékből vagy márványból készültek, a sugárzó meleg leadódik a helyiségbe és a testre.

A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nincs behatárolva. A tepidariumban alkalmazott ásványi aeroszolok, gyógynövények és illóolajok tovább fokozhatják a lazító hatást.

Környékbeli programajánló

Ráckevei református templom

A ráckevei reformátusság történetének legkiemelkedőbb személye Szegedi Kis István prédikátor, aki minden túlzás nélkül, az egyik legnevesebb magyar kálvinista prédikátornak mondható. Munkásságának jó részét Szegeden, Szolnokon, Cegléden és itt, Ráckevén végezte. Mai napig híres az 1565-ben történt ráckevei pápista-kálvinista hitvita, amikor Szegedi Kis István vitába szállt Panthanus Serphantine, olasz katolikus baráttal, ahol a katolikus szerzetes feldühödötten megadta magát és vitairataival, könyveivel együtt kivonult a templomból.

[templatic_msg_box type=”success”]

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

[/templatic_msg_box]

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatársunktól kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

 

Hevesi post-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Somnus levendulás álommasszázsa

Enyhíti az izomfájdalmakat, fokozza a testi-lelki frissességet, fertőtlenítő, gyulladás csökkentő hatása van, antibakteriális, feszültségoldó, nyugtató hatású, enyhíti a fejfájást, megszünteti az alvás zavarokat, erősíti az immunrendszert, relaxál, regenerál

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása adventi koszorú KD 2014-14-300
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00      Vizi torna
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Stíluskalauz
15.00 – 15.30      Nordic walking egyénileg
16.00 –  17.00     A játék lendületbe hoz
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30      Pilates Petrával
         – 23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest