III. évf. 3. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Genovéva és Benjamin nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szombat reggelre megszűnik az éjszakai csapadék, de pára, köd képződhet. Napközben sok felhő lesz felettünk. Estefelé újabb csapadékmező érkezik északnyugat felől, esőre, havas esőre, ónos esőre és havazásra is számítani kell. Kezdetben az északnyugati, majd a délnyugati szél élénk, erős lesz. Hajnalban -4, +2°C, nappal 2-7°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Kell, hogy az embernek megadassék a képesség a szép felismerésére, a gyönyörűségre. Ezt elérheti, ha tisztán vannak tartva az érzései, ha szerényebben, kevesebb munkával megél s ráér a pihenésre s a pihenésben a bölcseletre, az isteni természet ismeretére. Ebben a kialakulásban él a mai ember, keresi az igazat, a szépet s önmagát… . Keresi önmagát és az Istenbe vetett bizalmát. Az Isten megközelítésére feltétlenül szükséges, hogy az embernek tiszta legyen az érzése, befolyástalan a gondolatmenete…”
/Csontváry Kosztka Tivadar/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bak nő  (december 22. – január 19.)

Csendes, halk modorú, finom, nyugodt. Ez a látszat. Igen sok arca van, nehéz pontosan körvonalazni e típust. Érett korában szebb (és szellemileg is fejlettebb), mint fiatal éveiben, mivel – mint általában a Bak jegyében születetteknél – ez a beteljesülés kora. Kezdeti merevsége és tartózkodása szelídséggé, megértéssé és lelki egyensúllyá oldódik. A divat terén a klasszikus, hagyományos szabásvonalat kedveli, ruhái megválasztásánál elsősorban arra ügyel, hogy jól mutassanak rajta, s csak azután érdekli a divat. Szereti az egyszerű, sötét, főként fekete ruhákat, amelyek igen jól állnak neki, kiemelik erőteljes személyiségét és jellegzetes eleganciáját. Igazán csak a közeli környezete tudja, hogy ezt a harmóniát milyen iszonyú erőfeszítésekkel tartja fenn. Lelke mélyén gyakran bizonytalanság és gyanakvás honol: eléri-e azt, amire a legjobban vágyik? Nem nagy kívánság, azt szeretné, ha ő is őszintén, megalkuvás nélkül tartozhatna valakihez.

Napi érdekesség a római életről

A római kori főzés sajátosságai, közé tartozik, hogy a feleség, a háziasszony kötelessége volt a főzés, bevásárlás. Jómódú családokban szakácsot fogattak, aki áltálában hímnemű volt, egyszerű családból származott vagy felszabadított rabszolgaként került a családhoz. A khorintosziak álltak a legjobb szakács hírében. A bevásárlás színhelye a városokban a vásárcsarnok – macellum – volt. Ez egy görög eredetű szó, egész elrendezése a hellenisztikus Keletről származik. Rómában az első ilyen piac Kr. e. 179-ben épül meg. Ezekben, a vásárcsarnokokban nagyon fontosnak tartották a közegészséget, így a szemét elszállítása mindennapos volt. Itt tisztított húsokat, megpikkelyezett halakat, félig megtisztított zöldségeket árultak, és mindent meg lehetett kapni, amire a konyhában szükség volt. A macellum egy fedett helyet jelentett melynek padlózata kőlapokkal volt ellátva, amit a tisztaság miatt kétóránként felmostak. Ez egy téglalap alapú udvart jelentett, mely azonos méretű bolthelyiségekkel rendelkezett. Az udvar közepén a mérlegház állt a Mercurius, aki a kereskedelem istene is volt egyben. Szobrot állítottak itt neki, hogy ellenőrizhesse a súlyokat, mérlegeket.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera, mosodás munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Antik római wellness hétvége

Napi wellness ajánlatunk

Viktória győzelem Isten nőjének kényeztető masszázsa

Levendula-citromfű és olíva olajos masszázs igazi kényeztetést biztosít és a maximális ellazulást nyújtja. A nyugtató relaxáló mozdulatok által az izmok ellazulnak, az izomgörcsök csillapodnak, a bőr puhává és bársonyossá válik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00      Piaclátogatás (egyénileg)
10.00 – 12.00      Mentális ébresztés – Activity Annával a Ciklámen teremben/
                          Kézműves foglalkozás Lyubival a Borostyán teremben
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 15.00      ProblémaOLDÁS – a kineziológia elemeivel Annával a Ciklámen teremben /
                          Hair style: Szín-fazon-viselet tanácsadás a fodrászatban
15.00 – 15.30      Vizi torna Lyubival / Power stretching – erősítés és nyújtás Annával a fitness teremben
16.00 – 18.00      Szauna program Ferivel
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest