III. évf. 28. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Károly és Karola nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán reggelre szakadozottá válik fölöttünk a felhőtakaró, de többfelé pára, köd képződhet. Napközben az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a Nap, csapadék nem várható. A Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik a szelet, 0 és 6 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A barátság tökéletesen szabad attól, amitől a ragaszkodás nem: az igénytől, hogy szükség legyen rá. Szinte sajnáljuk, hogy sor került arra a kölcsönre, ajándékra vagy gyerekvigyázásra – úgyhogy, az Isten szerelmére, felejtsük el végre, és térjünk vissza mindahhoz, ami igazán fontos köztünk! Még a hála sem erősíti a barátságot. A közhelyszerű “nem tesz semmit” itt valódi érzéseinket fejezi ki. Nem az a tökéletes barát, aki végszükség esetén segít (hiszen ez természetes), hanem az, aki a segítségnyújtás után a megszokott kerékvágásba tér vissza…” /Clive Staples Lewis/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A vízöntő (január 21. – február 19.)

Néhány jellemző tulajdonsága címszavakban: kellemes a modora, művészi hajlamú, szellemi beállítottságú, éles szellemű, filozofikus gondolkodású, finom érzésű, meggyőző erejű, humánus, hűséges, szabad, nyitott, találékony, életmódjában független, különc, álmodozó, rajongó, barátságot ápoló. A Vízöntő-jegy tárgyalásánál elkerülhetetlen, hogy említést tegyünk – hacsak néhány mondat erejéig is – egy nem személyes, nem egyedi területről. Az asztrológia szemlélete szerint egy nagy világkorszak küszöbén állunk. A Halak korszaka lezárult, és kezdődik az új, több mint kétezer éves szakasz, a Vízöntő korszaka. Mindaz a megújító, a régit összekötő erő, amit nap mint nem tapasztalunk, a tömegekből váratlanul, kiszámíthatatlanul, mélyről feltörő roppant céltudatos energia a Vízöntő-jelleg nyugtalan, változtatást akaró, elnyomást nem tűrő, szellemi megújulást követelő igényéről fakad.

Napi érdekesség a római életről

A legszegényebb nők nem törődhettek sokat hajviseletükkel, de ha egy nő adott magára valamit, nem mondhatott le a divatos hajviseletről. Már pedig a frizurát is az erősen változó divatízlés diktálta, az asszonyoknak éppen elég gondot okozott, hogy ahhoz igazodjanak. A férfi és a női divatot egyaránt a császári udvar diktálta. A vagyonos polgár felesége, leánya gondosan utánozta a császári hölgyek hajviseletét. A gazdagok házában az asszonyoknak külön rabnője, fodrásznője (ornatrix, tonstrix) volt, aki úrnője haját fésülte, csigákba sütötte, festette és az ősz hajszálakat kicibálta. De jaj volt annak a rabnőnek, aki úrnőjének fájdalmat okozott! Az elkényeztetett úri hölgy a szerencsétlen fodrásznőt tűvel, körömmel, korbáccsal szúrta, karmolta, véresre verte, úgyhogy egy-egy jól sikerült reggeli toilette után a szobaleányok megtépázva, rongyokban, vérezve hagyták magukra illatos, kisütött csigákba rakott, bodorított fürtű asszonyukat.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, rooms division manager munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Jokai-Anna-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Somnus levendulás álommasszázsa

Enyhíti az izomfájdalmakat, fokozza a testi-lelki frissességet, fertőtlenítő, gyulladás csökkentő hatása van, antibakteriális, feszültségoldó, nyugtató hatású, enyhíti a fejfájást, megszünteti az alvás zavarokat, erősíti az immunrendszert, relaxál, regenerál.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
06.00  – 12.00    Piaclátogatás
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Do-in Önmasszázs: Akupunktúrás pontok stimulálása Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Átalakító program, életmód-tanácsadás, stíluskalauz Annával/Hair-style: szín-, fazon-, viselet-tanácsadás Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben  
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Fit Body Tréning Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest