III. évf. 30. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Martina és Gerda nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken borult idő lesz. Sokfelé várható csapadék, mely a kb. Nagykanizsa-Salgótarján vonaltól ÉNy-ra egyre inkább hó lesz (máshol eső). A Bakonyban intenzív havazás lehet délután. Eleinte a déli, majd délután az északnyugati szél erősödik meg, néhol viharos lökések is lesznek, így a Bakonyban hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet tág határok között 2 és 11 fok között alakulhat (DK-en lesz a legenyhébb).

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A fiatalok gyakran tesznek szert elődeiknél magasabb képzettségre, és kiválóan eligazodnak a modern média világában. Pillanatok alatt kikeresnek bármit az interneten. De ha a bölcsesség valóban arról szól, hogy jobban el tudunk igazodni az élet bonyolult kérdéseiben, illetve jobban tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor az éveknek igenis megvan a maguk súlya és jelentősége.” /André Aleman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A vízöntő férfi jellemvonásai (január 21. – február 19.)

A nonkonformista, aki semmiként sem uralható. Tiszteli a tradíciókat, ebben látva a folytonosság eszközét. Az örök álhatatlan, aki mindenáron megvédi a függetlenségét. Analitikus gondolkodóként sosem vesztegeti idejét hosszas magyarázkodásokkal: röviden és velősem mondja ki azt, amit akar. Mindig megoldásokat keres mindenre és feltétlenül ragaszkodik az igazsághoz. Fatalista, aki azt hiszi, sorsán nem változtathat.
Különös keverék: egyszerre emotív és bizonytalan, kíváncsi és kitartó, félénk és barátkozó, de mindenként nyílt természetű, társaságszerető. A félreértések és kudarcok lehangolják, szenved miattuk. De hamar beleun mindenbe, folyton valami újat hajszol: új ismerősöket, új helyeket, új dolgokat, s helyzeteket. A kihívásokra könnyen válaszol, s szükség esetén tud színészkedni is. Kiváló vezető egyéniség, aki sosem siklik a rutinosságba.

Napi érdekesség a római életről

Apicius szakácskönyvét olvasva feltűnik, hogy az ételek elkészítéséhez szükséges nyersanyagok az akkor ismert világ legkülönbözőbb részeiből valók, Róma tehát a távolsági kereskedelem jóvoltából új ízekkel ismerkedett meg az 1. század elején. A szokatlan ételek, étkezési szokások meghonosításában nagy szerepe volt Apicius receptgyűjteményének. Alig egy évszázaddal korábban Lucullus lakomái még nagy port kavartak, Apicius idejében viszont már mindenki anyagi lehetőségei szerint kóstolta, majd rendszeresen készítette az új és különleges ételeket.

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kovács Éva, a szobaasszonyok csoportvezetőjéről kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Soltesz-Rezso-TV-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Pluto sport masszázsa

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát, és a sportsérülések utáni gyógyulási időt.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Jóga és Do-in (önmasszázs) Az ébresztő vitalitás rituáléja Annával a fitness teremben
11.00 – 12.00      Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Ideálkép(zés) -életmód, -stílus és színtanácsadás Annával a fitness teremben, HajÁszkodás-, tanácsadás Lyubival a szépségszalonban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Játék korhatár nélkül / Rómából jöttem, híres mesterségem címere? Lyubival a wellnessben.
17.00 – 18.00     Aerobic Katával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest