III. évf. 35. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Csenge és Ráhel nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán ismét csapadékosabbra fordul az idő: az északi, az északnyugati, a nyugati, majd az északkeleti tájakon is havazás, máshol havas eső, eső valószínű, kezdetben délen, délnyugaton ónos eső is eshet. A nyugati és az északi tájakon élénk, erős lehet a szél. Hajnalban 0 és -7°C, nappal 0 és +5°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Sokkal nagyobb erő az, ha valakit képes vagy azért szeretni, amilyen, és nem azért, mert azt várod, hogy majd ő is szeressen. Szeresd azért, mert boldoggá tesz, azért, mert örömödet leled benne, és nem azért, mert azt várod, hogy majd ő is ugyanígy érez irántad. Ha így történik, örülj, legyél boldog, hálás érte, de ha nem, akkor egyszerűen csak tanuld meg, hogy ezt is meg kell tapasztalnod…” /Oravecz Nóra/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A vízöntő, mint vezető (január 21. – február 19.)

Jó képességű vezető, aki programszerűen halad a siker felé. Mindig  haladó, új eszméket képvisel. Mindenekelőtt megérzéseire, arányérzékére és pontosságára alapoz. Bízik az emberekben, hibáikat elnézi és általában a jó oldalukat veszi tudomásul – ami nagymértékben ösztönzi a beosztottakat. Mindenkihez barátságos, szükség esetén azonban tud nemet is mondani. Egyszerre barátságos és titokzatos – a így a különleges és ritka főnök prototípusa. Nagy erényei közé tartozik a képzelőerő. Gyakran ad furcsa, ellentmondásosnak tűnő, látszólag érthetetlen utasításokat. Előbb-utóbb azonban nyilvánvalóvá válik jól átgondolt értelmük és céljuk.

Napi érdekesség a római életről

A római öltözet alapvető darabja a tunica: ezt az igen egyszerű, zsákszerű ruhadarabot tulajdonképpen mindenki viselte, nemre, korra, társadalmi rétegre való tekintet nélkül. Különbség csak a tunica hosszában mutatkozik: a férfiaké mindig rövidebb, mint a nőké. Az előkelő nők kivétel nélkül lábfejet is takaró tunicát, az alacsonyabb társadalmi rétegekhez tartozók, így például a szolgálólányok bokáig érőt viseltek. A férfiak tunicája ennél rövidebb volt: öv nélkül viselve lábszárközépig ért. Quintilianus szavai szerint, amelyeket az ábrázolások is megerősítenek, akinek tunicáján nem volt széles bíborsáv, latus clavus, tehát nem volt senatori rangú, annak az elvárások szerint felövezett tunicája elöl valamivel térde alá, hátul térdhajlatig kellett, hogy érjen; ennél csak a centurióké volt rövidebb. A római tunica egyetlen dísze az elejét és hátát egyaránt díszítő, a nyaknyílás végpontjaiból az alsó szegélyig egymással párhuzamosan futó két csík, a clavi. Kr. u. 1. és 3. század közepe közt működő kőbányánál, az egyiptomi Mons Claudianuson folyó régészeti kutatások során számos figyelemreméltó textil-lelet került felszínre. Az innen származó töredékek közül 240 darabot díszítettek színes, kék, piros, barna, zöld, de legnagyobbrészt bíbor színű, 1 és 4 centiméter közti szélességű csíkokkal. Nem tudjuk pontosan, hogy az írott forrásokból oly jól ismert, senatorokat megillető széles bíborsáv, a latus clavus, illetve a lovagoknak járó keskenyebb, az angustus clavus milyen széles lehetett. Egyes vélemények szerint előbbi tenyérnyi, utóbbi kétujjnyi széles volt.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Jokai-Anna-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Mercurius svéd masszázsa

A masszázs folyamatok a testre korlátozódnak le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására. A masszázs elősegíti a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását, az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00  – 12.00     Piaclátogatás
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Do-in Önmasszázs: Akupunktúrás pontok stimulálása Annával
11.00 – 12.00      Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Átalakító program, életmód-tanácsadás, stíluskalauz Annával/Hair-style: szín-, fazon-, viselet-tanácsadás Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben  
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Fit Body Tréning Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest