III. évf. 39. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Aranka és Jeromos nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Vasárnap egy erős hidegfront hoz többfelé viharos szelet és a gyors felhőátvonulásokból hózáporokat, keleten akár tartósabb hóesést. Néhány hevesebb hózáport mennydörgés, villámlás is kísérhet. Reggel helyenként -10°C-ot is mérhetünk, nappal -1, +3°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nemcsak a barátságban, hanem talán még inkább a szerelemben is, amely a lélek legbensőbb élménye, csaknem kizárólagosan a véletlen uralkodik. Hogy miféle személyekkel fogsz összetalálkozni életed során és hogy kik fognak legmélységesebben érdekelni, ez csaknem olyannyira véletlennek a dolga, mint a virágpor szemcséjének sodródása a fenyőerdőben.” /Herbert George Wells/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A vízöntő nő meghódítása (január 21. – február 19.)

Bátor, szinte vakmerő viselkedéssel, nyílt hozzáállással lehet elcsábítani e jegy női képviselőit. Kedveli a humort, a bókokat, szívesen ismerkedik utcán, rendezvényeken. Ő az, akit bárhol le lehet szólítani, nem fogja tolakodásnak venni. Kedveli az apró ajándékokat, a különcségeket. Szinte minden érdekli, ezért érdemes jó programokra csábítani. Nem szeret otthon ülni, bár időnként szüksége van a visszavonulásra, de az unalmat nem lehet megtalálni életében. Hosszútávon partnerének feltétlen kell találnia valamilyen közös szellemi elfoglaltságot, vagy témát, mert kizárólag a szex, a szerelem nem tartja össze őket sokáig. Az ágyban is fontos számára a változatosság, kedvese nem lehet unalmas szexpartner, érzelmeit és ösztöneit érdemes felfokozni minden szeretkezés előtt. Szereti, ha sokáig izgatják, simogatják, a becéző, izgató szavak különösen fel tudják villanyozni. A házassága nem telhet azzal, hogy csupán a háziasszony szerepét kell játszania, ebbe gyorsan beleun. Partnere legyen segítségére abban, hogy szíve hölgye folyamatosan elfoglalhassa magát szellemileg, hogy embertársaiért tehessen valamit, társaságba járhasson. Emellett remekül helytáll, mint családanya is.

Napi érdekesség a római életről

Általában véve elmondható, hogy a klasszikus antikvitás népeinek táplálkozási szokásai mértékletesek és szerények voltak. Ezeket ugyanis részben a Mediterráneum térségében uralkodó éghajlat, részben pedig a térség természetföldrajzi adottságai határozták meg. A meleg égövben elhelyezkedő régiók klimatikus adottságai, közelebbről a térségben késő tavasztól a kora őszi időszakig uralkodó tartós hőség már eleve az itt élő emberek mértékletes táplálkozásának irányába hatott. Legalábbis ami a nappali órákra eső étkezések mértékét és az itteni napszakokban elfogyasztott élelmiszerek fajtáit, illetve azok elkészítési módját illeti.  Az étkezési szokások kialakulásának szempontjából ugyancsak meghatározónak tekinthető a földrajzi elem.  Közelebbről a mezőgazdasági művelés alá vonható területek csekély volta, illetve ezen belül: a jó termőföldek hiánya az egyes régiókban.

Környékbeli programajánló

Lady Diana emlékkiállítás

Helyszín: Szigethalom Hegedüs Géza Városi Könyvtár, József Attila u. 59.
Érdeklődni: 24/514-810 telefonszámon.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Stoits Viola, recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00  – 12.00    Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Aqua-power Annával
13.00 – 14.30     Mandala készítés – Az alkotás meditációs, gyógyító folyamata Annával a fitness teremben
15.00 – 15.30     Stresszoldás a kineziológia elemeivel + Szín-terápia Annával a wellnessben
16.00 – 18.00     Tükörmeditáció Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 [templatic_msg_box type=”alert”] 

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest