III. évf. 42. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Bertold és Marietta nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerda reggelre többfelé – főleg nyugaton és a középső területeken – párássá, ködössé válik a levegő. Ezek feloszlása után felhősebb, párás és napos területek egyaránt előfordulhatnak majd. Mérséklődik a szél, hajnalban -5 és 0°C, délután 2-6°C várható, a tartósan ködös tájakon lesz a hidegebb.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nádszál az ember, semmi több, a természet leggyengébbike – de gondolkodó nádszál. Nem kell az egész világmindenségnek összefognia ellene, hogy összezúzza: egy kis pára, egyetlen csepp víz elegendő hozzá, hogy megölje. De gondolkodó nádszál. Még ha eltaposná is a mindenség, akkor is nemesebb lenne, mint a gyilkosa, mert ő tudja, hogy meghal; a mindenség azonban nem is sejti, hogy mennyivel erősebb nála…” /Blaise Pascal/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A vízöntő gyermek nevelése (január 21. – február 19.)

Uránusz gyermeke. Jófejű, szívós kitartású, szilárd, akit elsősorban érdekel, ami modern, ami újdonság a technikában. Már kiskorában a Villamos, vasút, a repülők érdeklik. Fejében állandóan az utazás, a kutatás, a felfedezések kísértenek, és ha valahol hozzá tud férni, fogy fizikai kísérletezéseket lásson, boldogan rohan oda. Ő a jövő század embere, az elkövetkező kor gyermeke. Erős, magasröptű fantáziája van. A gyermeket újszerű gondolatainak elmondásakor meg kell dicsérni és biztatni, még a legkezdetlegesebb kísérleteinél is támogatni, annál is inkább, mert ebből a jelből kerül ki a legtöbb lángeszű feltaláló, kutató, felfedező. Mindig a modernt, az újat, a reformot képviseli. Rendkívül érzékeny a környezetében lévő minden szellemi áramlatokra. Ezek a kívülről jövő hatások nemcsak belsőleg, de külsőleg is erősen befolyásolják. Elgondolásaiban makacs és véleményétől nehezen téríthető el. Rendkívül kíváncsi. A nevelőnek ezért kotnyeleskedését vissza kell szorítani, mert túltengő képzelete folytán kíváncsisága pletykálkodássá süllyedhet. Arra kell ügyelni, hogy a gyermek. fantáziája maradjon meg a realitásoknál, a gyakorlati dolgok iránt tanúsított érdeklődését fejlesztenie kell.

Napi érdekesség a római életről

A rómaiak házasságának alapja a két házastárs közös akaratán nyugszik. A császárok korában a házasság lényegében már sine manu, azaz nem a férj „keze alatt” történt; a fiatalasszony már nem függött teljes mértékben a férjétől, hanem megőrizhette gazdasági függetlenségét. Számos indok figyelembevételével egyezett bele a két család a házasságba: ügyeltek a vagyoni állapotokra, a hírnévre vagy a karrierlehetőségekre.

A jó férjnek négy kritériuma volt: bátornak, szépnek és okosnak kellett lennie, és ápolnia kellett a családi szellemet. A jó feleségnek egyesítenie kellett magában a szépséget, az anyai ösztönt, a gazdagságot és a jó erkölcsöket. A fiatalasszony az apja által adományozott hozományt vitte a házasságba.

A család már nagyon fiatal korban dönthetett a lány férjhezmeneteléről: tizenkét évesen már hivatalosan megállapodhattak a jövendőbelijével, sőt, egyes sírfeliratok arról tanúskodnak, hogy léteztek tízéves menyasszonyok is!

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szappanos Zsolt, szakács munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Kék Duna Igazgyöngye

Akik szeretik a meleget, páratlan élményben lesz részük. Az indiai ayurveda masszázs egyedi mozdulataihoz társítjuk a meleg lávakövekkel való fantasztikus élvezetet nyújtó masszázst! Alapos és egyben kényeztető masszázs a test egész felületén. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, az ízületekre és az izomzatra.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
06.00  – 12.00    Piaclátogatás
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Do-in Önmasszázs: Akupunktúrás pontok stimulálása Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Reform program, életmód-tanácsadás, stíluskalauz Annával/Hair-style: szín-, fazon-, viselet-tanácsadás Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben  
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Fit Body Tréning Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
           23.00     Wellness részleg zárása

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest