III. évf. 47. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Julianna és Lilla nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn sem várható változás időjárásunkban. Többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd ismét kellemes, napos időben lesz részünk. A hajnali fagyokat követően sokfelé 10 fok köré melegszik a levegő.

A légmozgás az északkeleti megyékben felélénkül.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Mi, emberek alapvetően optimisták vagyunk az idővel kapcsolatban. Mindig azt hisszük, hogy lesz még elég idő ezt – azt csinálni a többi emberrel. Elég idő, hogy elmondjunk nekik dolgokat. Aztán történik valami, és hirtelen ott állunk, és olyan szavakra gondolunk, mint a ha…” /Fredrik Backman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Ne felejtsük el, hogy a Vízöntő – jegyűek alapvető tulajdonságai és erényei a függetlenség, a találékonyság, a barátságosság, az idealizmus, az önállóság, a szabadság, a testvériesség, az eredetiség, a szárnyalás, a merészség, a lelkiismeretesség, az önfeláldozás, az újítás és a rendkívüliség. Kozmikus feladata, hogy utat mutasson a formából való kilépésre és a szellem hatalmasságának az erejére. Általános értelemben a személyiség függetlenségét, a lélek szabadságát, és az önállóságot hangsúlyozza a Vízöntő idealizmusa, amivel szolgálni szeretné a közösséget, teremteni akar, újat létrehozni akar, vágya minden régit felülírni és átalakítani, mindeközben megtartva a saját egyéniségét. A Vízöntő a változásra – változtatásra hívja fel a figyelmet, a rend, a rendszerek és a keretek, számára szűkké és korlátokká válnak. Mindent az idealizmusával, a szellemével közelít meg. Mindenben keresi a tökéletességet, szerinte szinte mindennek máshogy kellene lennie, mint ahogy van! Minden erejével le akarja győzni az anyag nehéz és fájdalmas korlátait és határait, végső célja a szabadság, a testvériesség és a feloldódás, vagyis az egység. Azonban a túlzott szabadság és függetlenedés igénye által olykor hatalmas magányosság övezi a jegy szülötteit, ugyanis elhárítja a legmélyebb és legteljesebb érzelmi kötöttségeket, hiszen az fogva tartaná őt. Hajlamos ugyanígy kitérni a felelősség elől is, egyszerűen továbbsétál, hogy megszabaduljon a felelősség korlátaitól és a kategóriák monotonitásától.

Napi érdekesség a római életről

A római bőrfeldolgozás igen fejlett volt, már a korai időktől nagyfokú specializáció és mívesség jellemezte. Számos technikai újítás, így a növényi cserzés elterjedése is valószínűleg a római hódításnak köszönhető.

Sajnos nagyon ritka, amikor egy római lábbeliről tudjuk, hogy egykor milyen színű lehetett, ugyanis a bőrtárgyak fennmaradását biztosító körülmények ritkán kedveznek a színek megőrződésének. Száraz, sivatagi környezetben elsősorban Egyiptomban fennmaradt bőrtárgyak azonban bizonyítják, hogy a római bőrfeldolgozó ipar számtalan színt – így a barna különböző árnyalatait, vöröset, bíbort, feketét, különböző sárgákat és fehéreket, aranyozottat – tudott előállítani.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Borsmenta-rozmaring olajjal történő masszázs. Ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat. A rozmaring élénkíti a vérkeringést. Ajánljuk fizikai munka és testedzés után.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     5 tibeti jóga a „8 kincs” elemeivel, Annával a fitness teremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Stílustréning – Színtanácsadás Annával a fitness teremben/HajÁszkodás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.30     Funkcionális tréning és meditáció Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00    Wellness részleg zárása

Kérjük, szavazzon Ön is szállodánkra, az Ön szavazata is számít!

 hirlevelbe1

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest